Автомобилната сцена е готова да приеме нова, поразително елегантна форма

...
Автомобилната сцена е готова да приеме нова, поразително елегантна форма
Коментари Харесай

Новият Taigo – първото компактно SUV купе на Volkswagen с цифрови технологии и свързаност

Автомобилната сцена е подготвена да одобри нова, поразително елегантна форма на каросерията - Volkswagen прибавя пресен жанр, сериозна доза страст и характерност в автомобилния клас, прочут като сегмент A0. В лицето на новия Taigo, Volkswagen показва своето първо SUV купе в този сензитивен във връзка с цените пазарен сегмент. Потенциалните клиенти несъмнено ще харесат кросоувър стила, по-високата позиция на седалките, неограничените благоприятни условия за практична ежедневна приложимост и изцяло новото в този всеобщ пазарен сегмент начин на живот чувство, съпроводено от извънредно впечатляващото като равнище съоръжение на новия модел. Петместният Taigo се откроява със своя снижаващ се в задната част контур на покрива в жанр спортно купе, само че елегантната осанка не лимитира пространството за главите на пътуващите на задните седалки. С новия модел Volkswagen уголемява своята гама от компактни коли с предно предаване Polo (хечбек) и T-Cross (SUV), основани на модулната градивна платформа за модели с напречно ситуирани мотори (MQB) с още един, трети вид на каросерията, който до неотдавна се използваше съвсем без изключения единствено от представителите на доста по-високите ценови категории. Фокусът при Taigo е подложен върху дизайна, характерността и страстта. Стандартното съоръжение на новия модел включва предни LED светлини, арматурно табло с напълно цифрови показания на приборите и инфотейнмънт системи от последното потомство MIB3. Благодарение на всичко това, SUV купето с обща дължина от съвсем 4,26 метра може да се назова същински софтуерен пример в своя клас.

Новият моделът се създава в завода на компанията в Памплона, Испания. Подобно на Polo и T-Cross, новият състезателен кросоувър ще се предлага на пазарите в цяла Европа, в това число в 28 страни от Европейски Съюз, както и в Южна Африка и Турция. В Бразилия Taigo се създава и предлага под името Nivus със характерни за локалния пазар характерности и разлики по отношение на европейската версия.

Уникален дизайн с мощно лъчение. Дизайнът на новия модел е основан под управлението на Марко Павоне, който дава отговор за екстериорния дизайн на марката Volkswagen. Заедно със своя брат близнак Хосе Карлос Павоне, който управлява Volkswagen Design Center в района на Южна Америка, той към този момент е осъществил няколко плана за марката. Марко и Хосе Карлос Павоне взимат решение да работят в дизайнерския екип на Volkswagen още в студентските си години, когато подават и своите кандидатури с първите дизайнерски скици за бъдещи коли. Днес, към 35 години по-късно, братята поддържат непрекъсната връзка в процеса на основаване на най-новите дизайнерски разработки на марката.

Дизайнът на Taigo за европейските пазари се характеризира със своите мощни пропорции. Особено впечатляващ е наподобяващия спортно купе контур със мощно наклонена напред задна колона на покрива. Вдъхновена от SUV купетата от по-високите автомобилни класове, тази експресивна линия прави Taigo неповторим в неговия пазарен сегмент. Страничният аспект се отличава и с точно и изрично обрисуваните линии, които наред с огромните колела и панелите на арките на калниците подчертават върху кросоувър характера на Taigo. Задният надвес на каросерията е съзнателно продължен, с цел да подчертае функционалността на автомобила.

Спортен, начин на живот насочен, с градски дух и в същото време здрав и устойчив –само един взор към неповторимите форми на харизматичния Taigo е задоволителен, с цел да провокира страсти. Новото SUV купе на Volkswagen е ориентирано преди всички към идващите новите трендове и насочени към дизайна млади и млади по дух консуматори, както и към клиентите с деен жанр на живот в свободното време. Обемът на багажното пространство възлиза на впечатляващите 438 литра, което значи, че макар наподобяващия купе контур, при настройка с пет места новият Taigo предлага съвсем толкоз място за багаж, колкото и компактния SUV модел T-Cross с опция за надлъжно изместване на задната седалка (385 до 455 литра).

Дизайнът на предната и задната част на новия модел се открояват блестящо измежду останалите коли в пазарния сегмент A0. В цялото външно осветяване от фаровете до задните светлини се употребява LED технология като общоприетоо съоръжение, а с помощта на новия дизайн, светлинната графика на Taigo се откроява както денем, по този начин и в тъмната част от денонощието. Версиите на Taigo от равнище на съоръжение Style нагоре включват общоприетоо новата матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT и светеща напречна лента на радиаторната решетка. Този детайл акцентира стилистичната връзка с електрическите ID. модели на Volkswagen, както и с новите издания на Golf, Arteon, Tiguan Allspace и Polo, при които присъщата светлинна LED лента също се предлага като част от общоприетото или спомагателното съоръжение. В същото време, непрекъснатата светлинна лента сред задните светлини акцентира широчината и стабилността в характера на автомобила. И не на последно място – прожекционните светлини с привличаща вниманието конструкция на пчелна пита във външните огледала се предлага общоприетоо от равнище на съоръжение Life нагоре.

Оформлението на интериора на Taigo се отличава с съвременно общоприетоо съоръжение, включващо високотехнологичен мултифункционален волан и принадлежности за ръководство на функционалностите. Инфотейнмънт системите са основани на основата на най-новото потомство модулна инфотейнмънт платформа MIB3 и според от равнището на съоръжение включват непрекъсната онлайн връзка посредством Online Control Unit (eSIM) и App-Connect Wireless. Със своя изчистен от всичко ненужно интерфейс, сензорното ръководство на функционалностите на в допълнение предлаганата автоматизирана климатична апаратура Climatronic е интегрирано хармонично в модерния образ на широкоформатния екран на арматурното табло. Фактът, че сензитивните на допиране панели и плъзгачи се оферират в сходна форма и осъществяване и в по-големи модели на марката като Tiguan, Passat и Arteon, което още един път акцентира високото качество на интериора на Taigo.

Новият Taigo се предлага с спомагателна опция за отчасти автоматизирано ръководство
IQ.DRIVE Travel Assist. По отношение на асистиращите системи, новият кросоувър е доста близо до моделите на Volkswagen от по-високите пазарни сегменти. Като в допълнение съоръжение при Taigo се предлага IQ.DRIVE Travel Assist, а новата превантивна система за адаптивен темпомат рACC (автоматичен надзор на дистанцията с отчитане на данните за рестриктивните мерки на скоростта и маршрута от навигационната система) и за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist се сплотяват в едно с голям брой други функционалности и системи, с цел да образуват асистираща система на ново ниво, която разрешава полуавтоматично ръководство с лимитирана от системата оптималната скорост от 210 км/ч. При моделите с такава система, част от общоприетото съоръжение е и новият мултифункционален волан с капацитивни панели, които дават информация дали лидерът държи кормилото с ръце при деен режим на IQ.DRIVE Travel Assist съгласно условията на Европейски Съюз за автоматизирано шофиране Level 2. Всички версии на осъществяване на Taigo са оборудвани общоприетоо с асистиращи системи като Front Assist за наблюдаване на зоната към автомобила, функционалност за спешно прекъсване в градско придвижване City Emergency Braking и помощник за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist. Много дребен брой модели в този авто клас оферират сравнима като благоприятни условия гама от асистиращи системи за гарантиране на толкоз високо ниво във връзка с комфорта и сигурността.

Три равнища на съоръжение с индивидуализирани общоприети функционалности
Life, Style и R-Line. Специалистите на Volkswagen преструктурираха и обновиха равнищата на съоръжение при всички моделни линии на марката, рационализирайки ги за реализиране на по-голяма изясненост. Предпочитаните от множеството консуматори функционалности и улеснения като предните LED светлини и блокът контролни принадлежности Digital Cockpit с напълно цифрови показания, към този момент са част от общоприетото съоръжение на Taigo сходно на актуализирания вид на Polo. Всички евентуални спорове при избора сред обособените съставни елементи на оборудването към този момент са на практика отстранени с помощта на новата конструкция на равнищата на съоръжение на Volkswagen. По този метод гамата наподобява доста по-ясна и разумно подредена от позиция на евентуалния клиент. При новия кросоувър модел структурата на конфигуратора следва Y-образна скица, която стартира с доста богато оборудваната версия Life и двете върхови осъществявания Style и R-Line. И трите равнища на съоръжение впечатляват със своите съответни ценови нива за българския пазар и могат да бъдат в допълнение обогатени и персонализирани с привлекателни пакети съоръжение и обособени самостоятелни допълнения.

Осем цвята и Roof Pack. Новият Taigo се предлага в осем цвята на външното лаково покритие – две общоприети, пет вид металик и едно с перлен резултат. Всички съществени цветове на каросерията като се изключи Deep Black могат да се комбинират с противоположен черен покрив с пакета Roof Pack. Размерът на джантите се дефинира от определеното равнище на съоръжение и варира от 16 до 18 цола. Многобройните спомагателни благоприятни условия включват огромен панорамен покрив с механизъм за отваряне под надолнище и с плъзгане, дигитален блок на контролните принадлежности пред лидера Digital Cockpit Pro с 10,25-инчов екран, тапицерии на седалките ArtVelour, система за гласово ръководство на функционалностите, дизайнерски пакет Black Style при равнище R-Line и озвучителна система „ beats “ с мощ 300 Вт и 6 високоговорителя. Усилвателят на системата е ситуиран в гнездото на аварийното колело и икономисва място в багажното поделение, което продължава да предлага неограничена еластичност (функция Varibo).

Избор от високоефективни TSI мотори при пазарната премиера
Два трицилиндрови и един четирицилиндров елемент. Volkswagen пуска Taigo на пазара като модел с предно предаване и високоефективни бензинови мотори с оптималната мощ 70 кВт (95 к.с.), 81 кВт (110 кВт) и 110 кВт (150 к.с.). Максималната скорост при упоменатите разновидности е надлежно 183 км/ч, 191 км/ч и 212 км/ч, акато според от мотора, промяната на предавките се реализира ръчно чрез 5-степенна/6-степенна механична предавателна кутия или посредством 7-степенна DSG трансмисия с два съединителя. Икономичните бензинови TSI мотори се отличават с ники равнища на излъчванията и имат значим принос за прехода към екологично чиста подвижност.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР