Автоматизацията, електрическото задвижване, цифровизацията на транспорта, растящият недостиг на водачи,

...
Автоматизацията, електрическото задвижване, цифровизацията на транспорта, растящият недостиг на водачи,
Коментари Харесай

Функционалната ефективност на камионите е в центъра на TRUCK EXPO 2019

Автоматизацията, електрическото задвижване, цифровизацията на превоза, растящият дефицит на водачи, по-строгите стандарти за излъчванията, даже новите административни регулации, подготвяни от Европейски Съюз, всичко това кара автомобилната промишленост да се трансформира. В Европа и в Съединени американски щати към 70 на 100 от стоките се придвижват по шосе, до момента в който в Китай този дял доближава 75%., т.е. автомобилните транспорти на артикули и артикули са водещи в света, а спедиторите, доставчиците на логистични услуги и производители на камиони би трябвало да се оправят със упоменатите провокации.

„ Автоиндустрията реагира бързо и се насочи към многофункционални камиони и машини с друг тонаж. Развитието е толкоз динамично, че единствено за година разнообразието от благоприятни условия, които автомобилните производители са подготвени да покажат, впечатлява. Как наподобява тежката автомобилна промишлеността през днешния ден ще забележим от 6-ти до 8-ми юни 2019 на летище „ Лесново “ на изложнието TRUCK EXPO 2019, изясняват уредниците. - Тази година атракцията се назовава TRUCK TUNING SHOW – съпътстващо събитие, което ще покаже неповторими модифицирани влекачи на водещи автомобилни марки. Но огромният акцент са технологиите, функционалната успеваемост и новостите в бранша на товарните транспорти “, прибавят те.

Една от главните задания на промишлеността е да понижат броя на празните курсове на камионите. В Съединени американски щати и Европа те са към 20%, в Китай са два пъти повече. „ Причината е в разминаването сред размера на пратките, които би трябвало да бъдат превозени в дадения миг, и вместимостта на наличните камиони. Това усилва разноските на превозвачите в границите на техния авто парк. Предизвикателството се ускорява и от мощно фрагментираната промишленост - огромните спедитори, които оперират с големи паркове от камиони са едвам няколко, на фона на дълга редица от дребни компании, които ръководят дребен брой транспортни средства. От тяхната еластичност и адаптивност зависи оцеляването им на пазара “, разясняват от TRUCK EXPO 2019, което се провежда от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

Холандският производител DAF да вземем за пример ще покаже 3 модела и 5 разнообразни приложения. Флагманът за интернационалните транспорти DAF XF 530 FT SSC –представлява седлови влекач с мощ 530 конски сили, оборудван е със спална кабина (Супер спейс) с две удобни кревати и първокласни кожени седалки на въздух. Пневматичното окачване на кабината добавя удобното чувство при шофиране. Друг модел, който DAF ще покаже на ревюто - XF 450 FAR SC, е предопределен за транспортиране на BDF контейнери и дава комфортно решение за районен превоз. Товароподемността му е почти 14 тона. „ Малкият огромен “ камион на DAF LF 290 FA 18t. Е със 7-метров олекотен фургон и падащ ръб и обезпечава съвършено решение за дистрибутори, a CF 340 FAN SC ще бъде изложен с херметизиран фургон с потребен размер от 53,3 куб.м.

 Камионът XF 450 FAR SC на DAF транспортиран BDF контейнери

Камионът XF 450 FAR SC на DAF транспортиран BDF контейнери

Различните равнища на самостоятелност, създадени от одобрени производители и системите за понижаване на разхода на гориво, са на качествено ново равнище. SCANIA ще покаже два камиона за дълги дистанции, задвижвани с компресиран природен газ - SCANIA chassis R 410 A4x2NA и G 410 A4x2NA. Ще бъде показан и електрическия градски рейс Yutong Е12, който към този момент се движи по улиците на София и курортния комплекс „ Албена “. Той изминава над 300 км с едно зареждане на батерията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР