Автоинструктори се обявиха против предложението на образователното и транспортно министерство

...
Автоинструктори се обявиха против предложението на образователното и транспортно министерство
Коментари Харесай

Автоинструктури са против повече часове за кормуване

Автоинструктори се оповестиха срещу предлагането на просветителното и транспортно министерство да се усили образованието по кормуване от 31 на 42 часа. Те видяха корупционна скица в предлагането да се вкара GPS система за надзор на практическото образование, поради заплащането на частна компания.

Ако не бъдат чути настояванията им, ще излязат на народен митинг, предизвестиха на конференция четири организации на автоинструктури.

Те са събрали и към 1000 подписа под настояването им да не се подвигат часовете по кормуване, въпреки че то би им донесло към 20 млн. лева спомагателни доходи от обучаваните годишно към 100 000 курсисти.

Според инструкторите казусът не е в това по какъв начин се образова кандидат-шофьорът, а в това по какъв начин и при кого си взима изпита и точно там трябват промени.

С въвеждането на GPS система за надзор, обучителят и курсистът ще заплащат такса на частна компания, която ще прави бизнес от това, макар че контролът на образованието е предоставен на автомобилната администрация, сподели Стефан Малковски, ръководител на Националния автоинструктурски съюз. Според него това е " безспорна корупция ", която ще натовари в допълнение учащите се и инструкторите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР