Автобусите, трамваите и влакове от метрото спряха работа в 80

...
Автобусите, трамваите и влакове от метрото спряха работа в 80
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Германия, стачкуват десетки хиляди служители

Автобусите, трамваите и влакове от метрото стопираха работа в 80 града в Германия в петък, а летището в Хамбург трябваше да анулира редица полети.

На фона на стачка на наземния личен състав на летищата в четвъртък, транспортни служащи се включиха в третата по рода си стачка за период от две седмици.

Пътуващите са наранени по разнообразни способи според от града, в който се намират.

В Берлин транспортните служащи стопираха активността си в 10 ч локално време. В Хамбург, Кьолн, Хановер и дружи градове стачката би трябвало да продължи през целия ден. Само Бавария не е наранена от протестните дейности.

Летището в Хамбург предизвести пасажерите да ревизират статута на полета си, преди да тръгнат. Персоналът от наземното обслужване излезе в целодневна предупредителна стачка.

Според синдиката „ Верди “, негови членове дават отговор за товаренето и разтоварването на самолетите, техническото обслужване, обработката на багажа, обезледяването и почистването на машините.

Централно място в настояванията са възстановяване на изискванията на труд, като синдикатът упорства за понижаване на работното време и увеличение на правото на отмора. За 900-те души наземен личен състав на летището в Хамбург настояването е за бонус, компенсиращ растежа на инфлацията и нарастване на заплатите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР