Автобуси по пет линии на Градския транспорт ще работят с

...
Автобуси по пет линии на Градския транспорт ще работят с
Коментари Харесай

Автобуси по пет линии ще возят до по-късно през лятото във Варна

Автобуси по пет линии на " Градския превоз " ще работят с удължено работно време във Варна това лято. Решението беше взето с съвсем цялостно болшинство на днешното съвещание на Общинския съвет.

Автобусни линии 7, 17, 20, 31 и 148 ще обезпечават транспорт на пасажери до 1:00 часа след среднощ, с реципрочни часове от крайните точки. Те ще свързват центъра с крайните квартали.

Първоначално предлагането бе рейсовете да пътуват с продължен график в интервала 1 юни – 30 септември, само че съветниците одобриха нощният превоз да работи през дейния туристически сезон – от 15 юни и 15 септември .

Гласувана бе и смяна в транспортната скица на Варна за облекчение на пътуващите към селищни формирания Боровец – юг и Боровец – север.

По маршрута на автобусна линия 46 ще бъде разкрита нова автобусна спирка „ Санта Мария “, сред спирки „ Голям обръщач – Боровец “ и „ Галата – обръщач “, и ще се обслужва в двете посоки. В тази връзка ще бъде променено маршрутното написания на линия 46.

Съветниците утвърдиха и икономическата рамка за активността на публичния транспортьор във Варна за интервала 1 януари – 23 октомври 2023 година Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 12 973 000 лева, или 1.5413 лева./км без Данък добавена стойност. Транспортната задача за интервала е 8 417 000 км.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР