Моите пет години още не са свършили. Те продължават поради

...
Моите пет години още не са свършили. Те продължават поради
Коментари Харесай

Зеленски обясни защо все още е президент, въпреки изтеклия му мандат

" Моите пет години още не са свършили. Те не престават заради военно състояние ", съобщи Володимир Зеленски в изявление за Ройтерс във връзка изтеклите на 20 май т.г. 160 месеца от встъпването му в служба като президент на Украйна.

Легитимността на мандата на президента на Украйна Владимир Зеленски се дефинира от Конституцията на Украйна и Закона за правния режим на военно състояние.

Председателят на Върховната рада Руслан Стефанчук съобщи, че идващите президентски избори ще се проведат в границите на 60 дни след анулацията на военното състояние.

Различна е обаче позицията на Русия по въпроса. Руските управляващи към този момент няколко пъти обществено обявиха, че Зеленски за тях след 20 май не е президент на Украйна и няма да се договаря с него.

Всички медиатори за спокойно разрешаване на спора в Украйна би трябвало да имат поради обстоятелството, че пълномощията на Вoлoдимир Зеленски като президент изтичат на 20 май, след което подписването на каквито и да било документи с него губи смисъл. Това уточни в понеделник непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.

Миналата седмица, съветският президент Владимир Путин сложи под въпрос политическата легитимност на украинския водач.

Изказването му беше в отговор на въпрос на конференция в Китай по отношение на неналичието на проекти за осъществяване на президентски избори в Украйна сега.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР