Автобусът на футболният Пирин Благоевград ще пътува до Украйна и

...
Автобусът на футболният Пирин Благоевград ще пътува до Украйна и
Коментари Харесай

"Пирин" Благоевград праща автобуса си в помощ на бежанците от Украйна


Автобусът на футболният " Пирин " Благоевград ще пътува до Украйна и ще бъде възложен в помощ на бежанците от страната. От клуба са изпратили питане до министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска.

" Орлетата " дават рейса за транспорт до там на филантропична помощ, а от Украйна в него ще могат да се возят бежанци.

Инициатор на помощта е притежателят Пол Белогур.



" Абсолютно наясно съм какъв брой тежка е обстановката в Украйна, защото в страната живеят и работят мои чиновници от IT бранша, обслужващи и медийната група на която съм притежател - Vermont News & Media. От разказите им разбирам, че на много места в страната хората към този момент имат незабавна потребност от храна, вода и медикаменти. Страхът е обзел всички, насилието е на всички места. Призовавам държавното управление на Съединени американски щати да отстрани визовия режим за бежанци от Украйна, с цел да се помогне действително на хората. Положението е извънредно тежко и се надявам, че всички ще се обединим против тази експанзия, против войната и страданието на хората ", споделя той пред изданието " Brattleboro Reformer ".

Снимка: Lap.bg


В своята позиция на уеб страницата от " Пирин " приканиха и другите клубове у нас да се включат с помощ за бежанците след началото на военните удари на Русия против Украйна.

До момента се счита, че близо 1,5 млн. украинци са напуснали страната си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР