Автобус, превозващ мигранти, които първоначално са пристигнали на малкия най-южен

...
Автобус, превозващ мигранти, които първоначално са пристигнали на малкия най-южен
Коментари Харесай

Автобус с мигранти катастрофира в Италия

Автобус, пренасящ мигранти, които в началото са пристигнали на дребния най-южен италиански остров Лампедуза, се сблъска с камион на автомагистрала край Рим в петък, при което са починали двамата водачи , оповестиха италианските управляващи, представени от Ройтерс.

Автобусът е превозвал към 50 мигранти от Сицилия до Пиемонт в Северна Италия, когато се е случил случаят. Няколко мигранти са ранени и са откарани в болница за лекуване .

Катастрофата идва, тъкмо когато Италия се оплака от внезапното нарастване на лодките с мигранти от Северна Африка, които идват най-много на дребния остров Лампедуза , първо пристанище за тези, които се пробват да стигнат до Европейския съюз по море.

В центъра за приемане на мигранти на Лампедуза, доста над формалния му потенциал от към 400 души. Оттогава броят им е понижен до 3800, заяви италианският Червен кръст, който ръководи оборудването.

След като бъдат обработени на Лампедуза, мигрантите се изпращат на по-големия остров Сицилия и се разпределят в приемни центрове из целия италиански полуостров. Много от тях се пробват да продължат пътуването си към Северна Европа, само че биват върнати на границите .

Пристигащите мигранти са сериозен проблем за дясното държавно управление на премиера Джорджия Мелони, което даде обещание да управлява миграцията. Почти 126 000 пристигнали са обработени до момента тази година , което е към двойно повече от цифрата на този стадий за 2022 година

Вицепремиерът Матео Салвини, водач на крайнодясната партия Лига, разкритикува Европейски Съюз, че " не го е грижа " за казуса на Италия и сподели, че държавното управление ще употребява " всички нужни средства ", с цел да спре лодките.

Други десни политици подхванаха въпроса, като Марион Марешал льо Пен, племенницата на френския крайнодесен водач Марин льо Пен, посети Лампедуза в петък.

" Това, което виждаме (в Лампедуза) е единствено началото на миграционната рецесия, с която ще се сблъскаме през идващите десетилетия ", сподели тя в известие, оповестено в уеб страницата на обществената медия X.
 Мелони: Миграцията няма да реши демографската рецесия в Европа
Мелони: Миграцията няма да реши демографската рецесия в Европа

Тя приказва на среща за демографията в Будапеща, проведена от унгарския министър председател Виктор Орбан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР