Автобиографията на бившата американска атлетка Кара Гучър - “The Greatest

...
Автобиографията на бившата американска атлетка Кара Гучър - “The Greatest
Коментари Харесай

Атлетка направи скандални разкрития за сексуално малтретиране от Алберто Салазар

Автобиографията на някогашната американска атлетка Кара Гучър - “The Greatest Race “ към този момент е на пазара, а в нея международната вицешампионка на 10 000 метра споделя ужасяващите детайлности за малтретирането, което е претърпяла от треньора Алберто Салазар.

Тя го упрекна в полово посягане преди години, а в този момент вади спомените си от ужасяващата постъпка.

" Алберто беше толкоз всесилен и никой не поставяше под подозрение нищо. Мислех, че няма метод да ме допира по този метод. Мислех, че просто е неприятен теляк, само че в реалност бях парализирана, не знаех какво да кажа и по какъв начин да го приема... Случвало се е и различен път.

Последния път усетих пръста му да стига там, където не трябваше да бъде и се почувствах толкоз неловко, че напуснах и в никакъв случай повече не се върнах.

Не пиша това, с цел да взривя промишлеността и спорта. Чувствам, че нещата могат да са по-добри за идващите генерации ", споделя атлетката, признавайки, че е на терапия и сега.

Припомняме, че през 2021 година известният американски треньор по лека атлетика Алберто Салазар бе отхвърлен от спорта до живот поради полов и душевен тормоз. Санкцията му бе наложена от Американския център за безвреден спорт.

През 2019 година редица състезателки, измежду които Мери Кейн, Кара Гучър и Ейми Бегли, упрекнаха треньора, че е упражнявал прочувствено и физическо принуждение върху тях по време на взаимната им работа по план на Nike.

62-годишният Салазар, който е с кубински генезис, печели маратоните на Бостън и Ню Йорк при започване на 80-те години на предишния век. В треньорската си кариера е работил с олимпийски медалисти като Мо Фара и Гейлън Ръп.

Салазар изтърпява наказване и за нарушение на антидопинговите правила.

btvsport.bg

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР