Австрийците се наслаждават днес на последния ден, в който могат

...
Австрийците се наслаждават днес на последния ден, в който могат
Коментари Харесай

От утре Австрия влиза в пълен локдаун, от 1 февруари ваксинацията ще е задължителна в страната

Австрийците се любуват през днешния ден на последния ден, в който могат да посещават кафенета и коледни базари, преди в страната на следващия ден да бъде натрапен локдаун за преодоляване на надигащата се четвърта коронавирусна вълна, съобщи Асошиейтед прес.

Първоначално е планувано затварянето да продължи 10 дни. Мярката може да бъде удължена още с толкоз. Първоначално концепцията на управляващите бе локдаунът да не важи за имунизираното население,но по-късно решението бе променено.

По време на локдауна австрийците ще могат да излизат от у дома единствено за угаждане на насъщни потребности като покупка на храна, посещаване при доктор или спортуване. Ресторантите и множеството магазини ще бъдат затворени, а по-големите събития са анулирани. Училищата и детските градини ще останат отворени, само че родителите са насърчавани да държат децата си вкъщи.

Канцлерът Александър Шаленберг разгласи също в петък, че Австрия ще вкара наложителна имунизация от 1 февруари. Подробности за тази мярка към този момент не се оповестяват. В оповестено през днешния ден изявление във в. " Курир "

Шаленберг сподели, че е тъжно държавното управление да прибягва до наложителна имунизация, с цел да подсигурява, че задоволителен брой хора ще бъдат имунизирани.

Малко под 66 % от 8,9-милионното население на Австрия са имунизирани против коронавирус - един от най-ниските индикатори в Западна Европа. Шаленберг изрази вяра идващото лято към този момент да не е нужен локдаун и дефинира като мъчно решението мярката да важи и за имунизираните. " Свободите на хората би трябвало още веднъж да бъдат лимитирани, само че повярвайте ми, мъчно ми е да го приема ", заключи австрийският канцлер. Новите ограничения, изключително наложителната имунизация, провокираха остро опълчване на част от популацията. Протест в столицата Виена през вчерашния ден събра 40 000 души, измежду които членове на крайнодесни партии и групи, по данни на полицията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР