Австрийското дясно правителство обяви днес въвеждането на по-тежки присъди за

...
Австрийското дясно правителство обяви днес въвеждането на по-тежки присъди за
Коментари Харесай

Австрия планира по-строги присъди за престъпления срещу жени

Австрийското дясно държавно управление разгласи през днешния ден въвеждането на по-тежки присъди за закононарушения с принуждение, изключително против дами, като се базира на увеличение на случаите, в които чужденци са обвинени в убийства на дами, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Управляващата австрийска коалиция на консерватори и извънредно десни пристигна на власт, възползвайки се от настроенията, подбудени от миграционната рецесия в Европа, като даде обещание да не допусне повтаряне на притока на чужденци, по време на който единствено през 2015 година страната одобри към един % от популацията си. Това бяха търсещи леговище хора, доста от които идваха от Близкия изток и Афганистан.
Най-новата статистика на престъпността, която е за 2017 година, демонстрира, че броят на закононарушенията като цяло, както и този на закононарушенията с принуждение, е понижен. Австрия е с един от най-ниските индикатори за брой убийства в Европейски Съюз.
Но таблоидите и държавното управление се концентрираха върху 8 несвързани между тях убийства на дами, осъществени тази година, и акцентираха, че това е недопустим скок. За множеството от тях полицията счита, че са били осъществени от чужденци.
"В началото на тази година станахме очевидци на съвсем свръхестествена поредност от убийства, които раздрусаха страната ", сподели на конференция вътрешният министър Херберт Кикъл от крайнодясната Партия на свободата, представяйки плануваните ограничения.
"Наблюдаваме, че доста, доста постоянно хората, забъркани в тези закононарушения с принуждение, не са австрийци и са от други страни и други култури ", сподели Кикъл на обща конференция с консервативния канцлер Себастиан Курц и други министри.
Самият пакет от ограничения, които включват увеличение на минималната присъда за обезчестяване, и криминализиране на осакатяването на женски полови органи, не е съответно ориентиран против чужденци. Подготовката на ограниченията лиши месеци. Те са свързани с обещанието на обединението да вкара по-тежки санкции за полови закононарушения и закононарушения с принуждение.
Думите на министър Кикъл са следващ ход на държавното управление за споменаване по едно и също време на имиграцията и престъпността, без да се споделя категорично, че първото води до второто.
Главният обвинен при последното ликвидиране, осъществено нощес във Виена, е босненски жител.
Кикъл и Курц споделиха, че предишния месец са проучвали дали може да бъде уголемен кръгът на закононарушенията, поради които чужденци могат да бъдат лишавани от статута си и депортирани, отвън настоящия лист с тежки закононарушения като ликвидиране.
Канцлерът Курц отхвърли и рецензиите на юристи и други, съгласно които по-строгите присъди сами по себе си не са дейно възпиращо средство. "Който и да извърши закононарушение против дами и деца в Австрия, не заслужава благосклонност, а уместно, сурово наказване ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР