Австрийският канцлер Себастиан Курц се оттегля от поста след обвиненията

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц се оттегля от поста след обвиненията
Коментари Харесай

Себастиан Курц хвърли оставка

Австрийският канцлер Себастиан Курц се отдръпва от поста след обвиняванията в корупция и апелите да подаде оставка. Това стана ясно от неговото изказване към 19:30 часа. локално време. Външният министър Александър Шаленберг ще бъде краткотраен канцлер, съобщи News.bg, базирайки се на " Блумбърг ". 

Така, Народната партия ще може да да избави нежна коалиция със Зелените, които прикани канцлера да подаде оставка и подготвеност да изоставен ръководството. Също по този начин бяха подготвени да поддържат избор на съмнение.

Президентът Александър Ван дер Белен, който има пълномощието да уволни канцлера или целия кабинет и следи интервалите на преход, през вчерашния ден също се съветва с водачите на партиите. В изказване, той напомни презумпцията за непорочност, само че не спести и осъждането на корумпираните политици.  

" Имам разнообразни упования за държанието на тези, които носят политическа отговорност, сподели Ван дер Белен в послание към нацията, само че без да загатва Курц по име.  

Разследващи претърсиха кабинета на канцлера и централата на ръководещата в Австрия консервативна Народна партия. проверяващи претърсиха кабинета на канцлера и централата на ръководещата в Австрия консервативна Народна партия.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР