Австрийските власти започнаха днес масово тестване на населението за новия

...
Австрийските власти започнаха днес масово тестване на населението за новия
Коментари Харесай

Австрия започна масово тестване, въпреки опасенията на експертите

Австрийските управляващи започнаха през днешния ден всеобщо тестване на популацията за новия ковид макар опасенията на специалистите, които поучават държавното управление, съобщи ДПА.

Дълги опашки се извиха пред центровете за скрининг при началото на тестването в столицата Виена и западните провинции Тирол и Форарлберг, оповестиха малките екрани ОРФ и О24. В други провинции програмата ще стартира в околните дни.

Австрийският канцлер Себастиан Курц огласи проекта за непринудено тестване в края на ноември като една от ограниченията за закъснение на предаването на вируса. Ако бъдат направени проби на няколко милиона от 8,9-те милиона поданици на Австрия, управляващите ще могат да открият и карантинират доста пациенти с КОВИД-19, които не демонстрират признаци, аргументира се той.

" Значителен брой научни съветници " обаче обявиха пред здравния министър Рудолф Аншобер, че са срещу проекта, демонстрират записи от тяхна среща. Те предизвестиха, че негативните проби ще накарат хората неправилно да мислят, че могат да честват обикновено коледните празници с околните си в края на декември. Експертите се безпокоят също от неточните резултати при употребяваните бързи проби. Специалистите считат, че вместо да се прави всеобщо тестване, би трябвало да се вършат проби на високорисковите групи и да се положат повече старания за следене на тези, които са контактували със инфектирани хора.

Масовото тестване в Австрия бе подхванато след сходни акции през последните седмици в Словакия и италианската област Южен Тирол. Словакия обаче стартира да се отхвърля от всеобщия метод, защото няма потенциал за следене на контактите. Планираният втори стадий на тестването беше отсрочен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР