Австрийските власти евакуираха стотици пътници от влак заради пожар в

...
Австрийските власти евакуираха стотици пътници от влак заради пожар в
Коментари Харесай

Инцидент с нощен влак в Австрия, евакуираха стотици пътници

Австрийските управляващи изтеглиха стотици пасажери от трен поради пожар в тунел, съобщи Асошиейтед прес. Около 50 души са леко потърпевши.

Местните управляващи оповестиха, че пожарът е избухнал в миг, когато нощен трен с към 370 пасажери на борда се е намирал в тунел покрай Фриценс, източно от Инсбрук в региона Тирол, съобщи организация АПА.

Полицията заяви, че към 50 души са леко потърпевши или страдат от последствията от поемане на пушек.

Железопътният оператор ОеВВ заяви, че към 20:40 ч. локално време е получен сигнал за щета на намиращи се на тавана на тунела електрически проводници и че автомобил, транспортиран с влака „ Найтджет “ (Nightjet) от Инсбрук до Амстердам, явно се е запалил. Огънят е бил сподавен в 22:20 ч. локално време.

Евакуацията на пасажерите е завършила малко след 23:00 ч., оповестиха управляващите.

Нощните влакове на OeBB обслужват няколко европейски дестинации и от време на време транспортират колите на пасажерите в обособени товарни вагони.

От железопътния оператор оповестиха, че за избавените пасажери са разпънати палатки. Онези, които не са имали потребност от здравна помощ, са били превозени до Инсбрук, където управляващите провеждат за тях настаняване.

Около 20 пожарни коли от района бяха изпратени на мястото на случая в сряда вечерта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР