Австрийски и канадски астрономи заявиха, че тъй като силата на

...
Австрийски и канадски астрономи заявиха, че тъй като силата на
Коментари Харесай

Успехи в астрономията помагат в търсенето на други светове

Австрийски и канадски астрономи обявиха, че защото силата на гравитацията на далечни звезди в този момент може да бъде измерена по-точно, проучването на други светове ще бъде по-лесно.

Този способ ще разреши да се изучат даже най-далечните звезди.

„ Благодарение на нашите способи можем да определим какъв брой огромна и ярка се явява звездата и има ли на нейната орбита планета с нужния размер и нужната температура, с цел да може да съществуват там океани, а може би – и живот “, изяснява проф. Джейми Матюс, представен от Военновъздушни сили.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. Science Advances.

Повърхностната гравитация е интензивността на силата, която притегля всичко на повърхността на звездата или небесното тяло в посока към неговия център.

Обикновено тя се пресмята посредством премерване на светлината или яркостта на звездата, само че този способ е ефикасен единствено за най-близките, най-ярките звезди.

Учени под управлението на Томас Келингер от университета на Виена са употребявали данните от галактическия телескоп „ Кеплер “, който търси други светове, сходни на Земята, с цел да показва по какъв начин по вариациите на яркостта на далечни звезди може по-точно да се дефинира повърхностната гравитация.

Времевите рамки на турбулентността и вибрациите на повърхността на звездата, учредени на вариациите на нейната бляскавост, оказват помощ да се пресметна силата на повърхностната гравитация, споделят откривателите.

Бъдещите галактически задачи ще търсят към далечни звезди планети, на които може да съществуват океани и допустимо – живот.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР