Австрийската Национална комисия по ваксинация разреши поставянето на четвърта доза

...
Австрийската Национална комисия по ваксинация разреши поставянето на четвърта доза
Коментари Харесай

След Израел: Поставят четвърта доза и в Австрия

Австрийската Национална комисия по имунизация позволи слагането на четвърта доза ваксина против COVID-19 на хората, принадлежащи към групи с висок риск и работещи в инфраструктурни обекти от сериозна значимост, оповестява изданието Kurrier. По-рано Израел предложи на всички хора над 60 години да получат четвърта доза от Pfizer/BioNTech.

" С оглед на приближаването на вълната от Омикрон, се предлага (четвърта доза - б. р.) 6 месеца след 3-ата доза на лица от групи с висок риск (например медиците) и от сериозно значими за системата сфери ", декларират от комисията.

Същевременно използването на четвърта доза ще бъде извънредно по избор на лицата от целевите групи и след медицински обзор.

От Националната комисия по имунизация показват, че към този момент няма доказателства за резултата от възможна четвърта доза за попречване на инфекцията, само че може да се счита, че тя ще защищава от тежко протичане на болестта.

В Австрия против COVID-19 са имунизирани близо 6.3 милиона души, което е над 70% от популацията. Най-малко 3.5 милиона души към този момент са получили бустерна доза.

На 19 ноември беше обявено, че федералното държавно управление и управляващите на обособените провинции са се споразумели в Австрия да се вкара наложителна имунизация против COVID-19 от 1 февруари 2022 година Политическите сили, взаимно с специалисти, работят по законопроект за наложителната имунизация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР