Австрийската компания T-Mobile, дъщерно дружество на германския концерн Deutsche Telekom,

...
Австрийската компания T-Mobile, дъщерно дружество на германския концерн Deutsche Telekom,
Коментари Харесай

Австрия стартира комерсиална употреба на 5G мрежа

Австрийската компания T-Mobile, дъщерно сдружение на немския тръст Deutsche Telekom, е първата в Европа, която започва комерсиалното потребление на връзките от пето потомство 5G, заяви ТАСС. 200 клиента на компанията станаха изключителни консуматори на новия информационен формат.

"T-Mobile е първата телекомуникационна компания в Европа, която започва комерсиална приложимост на 5G мрежата ", сподели Андреас Бирвирт, шеф на телекомуникационния оператор.

Петото потомство връзки към този момент обхвана 17 общности в селските региони на Австрия, а потребителите имаха опция да сърфират в интернет със скорост над 100 Mb / s. Първите 200 супермощни рутери бяха разпределени измежду сегашни клиенти на компанията. Въз основа на междинните резултати от работата, специалистите на оператора ще изчислят бъдещите разноски за услуги за 5G връзка. Според проекта на австрийските управляващи, 5G мрежата ще обхване всички консуматори на интернет в Австрия до 2025 година

В началото на март Австрия изигра на търг първите честоти на петото потомство 5G мобилни връзки, ставайки пионер във въвеждането на нов телекомуникационен стандарт в Европа. Австрийският регулаторен орган за радио и телевизия заяви, че най-големите мобилни оператори в Австрия, A1 Telekom Austria, T-Mobile и Drei, както и четири районни интернет компании, стават купувачи на честоти. Продажбата на 5G честоти донесе на австрийския регулатор 188 млн. евро.

Мрежата на петото потомство се характеризира главно с обстоятелството, че разрешава увеличение на скоростта на достъп до интернет съвсем 10 пъти и поддържа интернет на нещата. С помощта на новия стандарт, милиарди устройства ще могат да получат опцията за по този начин наречената групова връзка, т.е. 5G ще сплоти в една мрежа машини за независимо ръководство, устройства на жилищно-комуналния бранш и други съоръжения.

Очаква се огромната комерсиална употреба на 5G да стартира след 2020 година. Скоростта на транспорт на данни в тестовите зони на 5G мрежата доближава 25 Gbit / s, а такива знаци разрешават онлайн излъчването на видео в 4K резолюция, осведоми ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР