Австрийската компания Austrotherm разширява дейността си в България с инвестиция

...
Австрийската компания Austrotherm разширява дейността си в България с инвестиция
Коментари Харесай

Austrotherm разширява завода си в Казичене с близо 3 млн. лв.

Австрийската компания Austrotherm уголемява активността си в България с инвестиция от близо 3 млн. лв.. Дружеството започва разширението и модернизацията на складовата база за първични материали и подготвена продукция в завода си в Казичене, оповестиха от компанията.

Austrotherm е европейски водач в производството на EPS и XPS топлоизолационни плочи. В предприятието в столичния квартал се създава огромен подбор от топло- и шумоизолационни артикули (EPS изолация), архитектурни профили и детайли. У нас Austrotherm също е позната като производител на екструдиран и експандиран полистирен (последният е прочут на всеобщия клиент като стиропор). С двата си завода в София и в Айтос компанията държи лидерската позиция в производството на топлоизолация и на българския пазар.

Пускането в употреба на разширението на завода е планувано за последното тримесечие на 2024 година и ще разреши да се подобрят процесите по депозиране и експедиране на подготвена продукция.

Пестенето на сила е все по-важно за всеки от нас. Високите цени на силата и потребността всеки да способства за световната цел за запазване на климата от дълго време е тематика и в България. Голям % от българския сграден фонд, изключително жилищните здания, е неприятно изолиран или въобще не е изолиран и има голям капацитет за повишение на енергийната успеваемост “, разяснява Хаймо Паша, изпълнителен шеф на Austrotherm Group.

Според шефа на компанията за България Диана Чобанова инвестицията ще разреши затвърждаване на лидерските позиции на Austrotherm България като най-устойчивия производител на топлоизолация на българския пазар.

През последните 2 години Austrotherm България отбелязва резистентен растеж на създадените размери и надлежно - на оборот и облага. През 2021 година производството в двата завода в страната означи 9% растеж по отношение на предходната година. А за 2022 година растежът е 6%, макар усложненията, провокирани от сривовете във веригата на доставки, проблемите с превоза и суровините. Това се дължи както на въведените промени в организацията, по този начин и на възобновеното индустриално съоръжение на завода в София.
Извън България
Austrotherm Group е фамилна австрийска компания и сега има 26 завода за произвеждане на изолационни материали в 12 страни. През финансовата 2022 година Групата осъществя оборот от 627 млн. евро и има общо 1400 чиновници. Централата на компанията е във Вопфинг, Австрия. Освен в Австрия, пионерът в региона на изолацията има компании в Босна и Херцеговина, България, Германия, Хърватия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Чехия, Унгария и Турция.

Групата Austrotherm е компания на Schmid Industrie holding, която генерира продажби от 2.6 милиарда евро с 6900 чиновници към 31 декември 2022 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР