Австрия обяви официално, че изпълнява заплахата си да изгони руския

...
Австрия обяви официално, че изпълнява заплахата си да изгони руския
Коментари Харесай

Австрия гони Газпром от голямото си газово хранилище

Австрия разгласи публично, че извършва опасността си да изгони съветския газов колос " Газпром " от огромното си оборудване за предпазване на газ в региона на Хайдах, предава Reuters, цитирайки локалните управляващи. Причината: съветската компания систематично не съумява да запълни своята част от потенциала там.

Страната получава към 80 % от своя газ от Русия, само че след началото на войната в Украйна Виена упреква Москва, че употребява тези доставки като " оръжие ". Затова търси други възможности. Страхувайки се, че Русия ще прекъсне доставките ненадейно, Австрия се пробва да запълни газовите си складове, които са на малко под половината от потенциала си, пишат локалните медии.

" Газпром " от своя страна не запълва своята част от оборудването " Хайдах ", което се намира покрай Залцбург. Сега следва потенциалът да бъде предаден на други. Законодателството, което ще направи това допустимо, влезе в действие на 1 юли.

Газовият регулатор на Австрия E-Control към този момент е почнал процедурата по " изхвърляне " на " Газпром ". Най-вероятно доста скоро хранилището ще бъде предоставено на други енергийни компании, като австрийската страна също ще го употребява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР