Австрия, Норик и Реция, Остмарк, земите на Хабсбургите, дето османците

...
Австрия, Норик и Реция, Остмарк, земите на Хабсбургите, дето османците
Коментари Харесай

Австрия и сецесионния авангардизъм в политиката

Австрия, Норик и Реция, Остмарк, земите на Хабсбургите, дето османците два пъти се препъват в похода си на запад, блестящата Двойна монархия, актуалната Република на щастливите метаморфози ( "В Австрия всеки става това, което не е. " - Г. Малер)... може да обогати европейския политически пейзаж с следващия сецесионен авангардизъм.

Това разяснява в профила си във Facebook Драгомир Иванов по отношение на плануваните за през днешния ден парламентарни избори.

Не беше чак толкоз от дълго време, преди дузина години, когато починалият губернатор на Каринтия и призрачен сън на брюкселските рицари на политкоректността Йорг Хайдер напусна Партията на свободата (FPÖ) и сътвори нова партия, Съюз за бъдещето на Австрия (BZÖ). Този Съюз два пъти съумя да прескочи 4-процентната преграда и да влезе в Народното събрание във Виена (Националния съвет) - през 2006 и 2008 година Без да попречи и на "старата " Партия на свободата. Така за известно време в австрийския законодателен орган бяха показани две обединения, тоест - издънки, филизи от едно и също дърво.

Е, в случай че се има вяра на последните социологически анкети, ден преди изборите на 15.10.2017 година, нещо сходно ще се случи отново, единствено че в различен лагер, на Зелените. Една от любопитките на тези избори е присъединяване на Петер Пилц - знакова фигура на Зелените, един от създателите на партията, заслужил си името на праволинеен герой против корупцията и машинациите на "белите якички " по виенския паркет. През юли Пилц напусна Зелените, с цел да сътвори нова партия (Листа Петер Пилц, Liste Peter Pilz), с която да се яви на изборите. Ако сметките на социолозите излязат правилни, то в бъдещия - XXV парламент на Австрийската република - ще има две "зелени " обединения.

Истинска австрийска велзевулщина, би възкликнал международният проклетник Бернхард. Tu felix Austria, биха се усмихнали спокойните радетели на крайдунавския романтизъм. Ти, щастлива Австрийо, остави на други да водят война. Тоест, гледай си кефа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР