Австрия е първата страна в Европа, която разхлабва ограничителните мерки

...
Австрия е първата страна в Европа, която разхлабва ограничителните мерки
Коментари Харесай

Австрия минава към втората фаза – разхлабва мерките

Австрия е първата страна в Европа, която разхлабва ограничаващите ограничения против ковид. Процесът ще е еволюционен и ще бъде придружен със засилен надзор и нови тактики за осъществяване на проби. Австрия е една от страните в Европа, които са последователи на демократичния метод за справяне с вируса.

Предвиденото след католическия Великден разхлабване на ограниченията бележи втората фаза на битката с вируса: публичният превоз ще може да се употребява свободно, само че носенето на маски ще е наложително. Отворени ще бъдат магазините с повърхност до 400 квадратни метра, както и магазините за строителни материали, култивиран и стайни растения, като в дребните магазинчета до 20 квадратни метра ще влиза единствено по един покупател.

Навсякъде в комерсиалните обекти носенето на маска също е наложително. След първи май се планува да отворят фризьорските салони, а от средата на май да проработят и заведенията за хранене. Постепенно болничните заведения ще се посветят в по-голяма степен на другите заболели, ще се правят отсрочените интервенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР