Австриецът Винсент Крихмайер спечели супергигантския слалом валиден за Световната купа

...
Австриецът Винсент Крихмайер спечели супергигантския слалом валиден за Световната купа
Коментари Харесай

Австриец с първа победа за сезона в СК по време на Супер-Г в Кицбюел

Австриецът Винсент Крихмайер завоюва супергигантския слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се организира в Кицбюел (Австрия).

Представителят на домакините направи съвсем безгрешно втурване по съкратената версия на „ Щрайф “ и мина трасето за 1:12.58 минути, с което остана на 0.12 секунди преди Марко Одермат (Швейцария). Разликата сред двамата на последната междинна контрола бе 0.01 в употребява на швейцареца, само че по-високата скорост на австриеца във финалния шус му разреши да излезе отпред.

2020-21 # SuperG Men's The Podium
— Mattu Sport (@MattuSport)
Трети през днешния ден остана Олимпийския първенец в дисциплината от Пьончан 2018 Матиас Майер (Австрия), който приключи на 0.55 от своя съотечественик. За Майер днешният подиум е под номер три в Кицбюел тази година, откакто той остана надлежно втори и трети в двете спускания по „ Щрайф “ в петък и неделя.

Monday morning on the Streif be like...
10.45 CET the boys are ready to start the 4th Men's Super G!

— FIS Alpine (@fisalpine)
След края на днешния четвърти от общо седем супергигантски слалома за сезона, водач в нареждане за дребния глобус в дисциплината с 241 точки е днешният победител Крихмайер. Втори с 225 е Мауро Кавизел (Швейцария), който обаче може да пропусне остатъка от сезона, поради получена контузия по време на подготовка в Гармиш-Партенкирхен (Германия) при започване на месеца. Трети пък със 172 пункта е Александър Аамод Килде (Норвегия), който сигурно е навън до края на акцията поради травми също получени по време на подготовка.

Noch ein Podestplatz für das bei den 2021 in: Marco wird beim Super-G mit 0,12 Sekunden Rückstand auf Vincent Zweiter! Ebenfalls stark: Loïc als Achter. Herzliche Gratulation!
— SwissSkiTeam (@swissskiteam)
В класирането за огромния глобус отпред с 800 точки остава Алекси Пентюро (Франция), който през днешния ден приключи 12-ти, втори с 607 точки е вторият от през днешния ден Одермат, а трети с 560 е Килде.

Програмата на Световната купа при мъжете продължава на следващия ден с нощния слалом в Шладминг (Австрия), в който присъединяване ще вземе и българската звезда Алберт Попов. Първият манш на зрелището в австрийски зимен център стартира в 18:45 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР