Австралийският премиер Скот Морисън призова Китай да спре руската агресия

...
Австралийският премиер Скот Морисън призова Китай да спре руската агресия
Коментари Харесай

Австралия призова Китай да спре Русия

Австралийският министър председател Скот Морисън прикани Китай да спре съветската експанзия в Украйна.

Официалне Пекин трябвало да работи според своите заявления за поощряване на международния мир и да се причисли към напъните за прекъсване на нашествието на Русия в Украйна, сподели австралийският министър председател в понеделник, предупреждавайки че светът е в заплаха да бъде преоформен от " дъгата на автокрацията ".
 Украйна: Кремъл се готви да щурмува Киев
Украйна: Кремъл се готви да щурмува Киев

Руската войска се е прегрупирала

" Ройтерс " заяви, че Скот Морисън в широкообхватна тирада уточни, че нашествието на Русия не върви съгласно проекта на нейния водач Владимир Путин, който съгласно него е " надценил потенциала за това по какъв начин би могъл да води тази противозаконна война ".

" Китай от дълго време твърди, че има роля като една от огромните сили в света и че способства за световния мир и непоклатимост. Никоя страна няма да има по-голямо влияние за приключването на тази ужасна война в Украйна от Китай ", сподели Морисън в отговор на въпрос след тирада пред мозъчния концерн на Lowy Institute.
 Зеленски към окупаторите: Чака ви Деня на Страшния съд
Зеленски към окупаторите: Чака ви Деня на Страшния съд

Емоционално послание на украинския президент

Китай отхвърли да назова съветската офанзива против Украйна " инвазия ", като в същото време прикани западните страни да почитат " законните опасения за сигурността " на Русия. Той прикани за разрешаване на рецесията посредством договаряния.

Междувременно Южна Корея и Нова Зеландия се причислиха против съветските наказания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР