Австралийският премиер Антъни Албанезе ще посети Китай в началото на

...
Австралийският премиер Антъни Албанезе ще посети Китай в началото на
Коментари Харесай

Австралийският премиер Антъни Албанезе ще посети Китай в началото на ноември

Австралийският министър председател Антъни Албанезе ще посети Китай при започване на ноември, с цел да се срещне с китайския президент Си Цзинпин, оповестиха през днешния ден австралийските управляващи, отбелязвайки стоплянето на връзките сред Пекин и Канбера, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Албанезе, който разгласи това посещаване в Китай през септември, реши да реализира пътуването от 4 до 7 ноември, откакто Пекин подвигна спомагателните мита върху австралийското вино.

" Очаквам с неспокойствие да посетя Китай, което е значима стъпка в обезпечаването на постоянни и продуктивни връзки ", се споделя в изказване на министърът-председателя на Страната-континент.

" Приветствам напредъка, който постигнахме за връщането на австралийските артикули, в това число австралийското вино, на китайския пазар ", добави Албанезе. Той съобщи: Очаквам с неспокойствие диалозите с президента Си и премиера Ли Цян.

Това първо пътешестване на австралийски министър-председател до Китай от 2016 година удостоверява стоплянето на връзките сред Пекин и Канбера след години на напрежение по политически и стопански въпроси, в това число ситуацията с правата на индивида в Китай.

Отношенията сред двете страни станаха изключително обтегнати, когато Австралия прикани за интернационално следствие на произхода на ковид, който беше открит за първи път в Китай в края на 2019 година

В отговор Китай наложи през 2020 година високи мита върху основни австралийски експортни артикули като ечемик, говеждо месо и вино, в разгара на дипломатически спор с тогавашното консервативно държавно управление в Канбера. Много от тези бариери обаче бяха последователно отстранени, откакто лейбъристите се върнаха на власт през май.

Китай удостовери през днешния ден, че е постигнал съглашение с Австралия за разрешаване на комерсиалните им разногласия, изключително във връзка с виното, по подобаващ метод.

      

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР