Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул забрани сексуалните отношения между министри и

...
Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул забрани сексуалните отношения между министри и
Коментари Харесай

Австралия забрани министрите да имат връзки със свои подчинени

Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул забрани половите връзки сред министри и сътрудниците им след разкритието, че вицепремиерът Барнаби Джойс е имал извънбрачна връзка с медийната си съветничка, предадоха ДПА и организация " Ройтерс ".

Търнбул дефинира дейностите на Джойс като " потресаващо неверно решение ". Скандалът провокира ужас в държавното управление и обтегна връзките в обединението сред Австралийската демократична партия на Търнбул и " Националистите " на Джойс.

Министър-председателят не уволни своя заместител - сходен ход би заплашил нежното болшинство на държавното управление. Търнбул обаче сподели, че абсурдът е наложил промени в разпоредбите за държание на министрите, и разгласи нови стандарти, сходни с признатите предходната седмица от американския Конгрес.

" През 2018 година не е задоволително министър да има полови връзки с някой, който работи за него. Това е доста неприятна процедура на работното място. А всеки знае, че от това не произтича нищо положително ", съобщи той.

" Министрите, без значение дали са женени, или не, не би трябвало да влизат в полови връзки със сътрудниците. Подобни дейности ще съставляват нарушаване на стандартите ", сподели Търнбул и съобщи, че измененията влизат в действие от през днешния ден.

Тази седмица на Джойс му се наложи обществено да се извини на брачната половинка си, фамилията, гласоподавателите и някогашната си сътрудничка Вики Кампиън, която е бременна от него, откакто беше подложен на продължителна медийна офанзива.

Той също по този начин беше неодобрен, че е употребявал, без да заплаща наем, апартамент, препоръчан му от негов богат другар, и че е уредил любовницата си на високоплатени държавни длъжности отвън неговия сектор. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР