Австралийският милиардер Клайв Палмър обяви намерението си да построи точно

...
Австралийският милиардер Клайв Палмър обяви намерението си да построи точно
Коментари Харесай

Австралийски милиардер ще строи „Титаник-2“

Австралийският милиардер Клайв Палмър разгласи желанието си да построи тъкмо копие на Титаник. Това заяви преди ден богатият австралиец.

Палмър разкри концепцията за „ връщането “ на Титаник преди 10 години, само че планът за милиони долари беше „ замразен “ по време на пандемията. Сега, когато круизните кораби се върнаха в морето, Палмър се върна към концепцията за построяването на „ Титаник-2 “.

„ Много сме удовлетворени да съобщим, че след непредвидени световни забавяния, възобновихме съдействието с сътрудници, с цел да превърнем фантазията на „ Титаник-2 “ в действителност. Нека пътуването стартира “, сподели милиардерът в прессъобщение.

Сега сътрудниците по плана са загрижени за намирането на реализатор на търга, с цел да бъде утвърден корабостроителят до края на годината.

Очаква се първата работа по построяването на кораба да стартира през първото тримесечие на 2025 година Палмър желае да види „ някой от Европа “ като победител в търга, защото… не има вяра, че „ китайските стандарти подхождат на поставената задачата “.

Палмър разгласи за първи път фантазията си за „ Титаник 2 “ през 2012 година на сходна конференция в лондонския хотел „ Риц “. Работата по плана обаче беше спряна през 2015 година, откакто спор за заплащане сред една от фирмите на Палмър и китайската компания Citic я лиши от средства. По-късно, през 2018-та година той възобнови плановете с препоръчана дата на отплаване 2022 година Но Коронавирус пандемията връхлетя света и планът за няколко милиона $ още веднъж беше замразен.

Сега, шест години по-късно, на процедура Палмър „ разсънва “ за трети път упоритостите да направи първокласна имитация на „ Титаник “. На въпрос от публицисти по време на събитието дали в последна сметка не става дума за измама или рекламен трик, Палмър дава отговор, че това са „ цялостни нелепости “ и че разполага с „ задоволително пари да построи 10 Титаник-а. Но въпреки, че наподобява все по-уверен в реализирането на обещанията, че неговата компания Blue Star Line ще построи „ кораба на любовта и на висшия жанр и разкош “, Палмър призна, че към момента не е обезпечил корабостроителница.

Той изрази убеденост, че ще може да обезпечи корабостроителница в точния момент, с цел да стартира строителството на кораба при започване на идната година, като първото корабоплаване на кораба от Саутхемптън до Ню Йорк – повтарящо злощастното корабоплаване на оригинала от 1912 година – е планувано за юни 2027 година

Неговият екип към този момент популяризира осемминутно видео, в което можете да видите оформлението на планувания транспортен съд и по какъв начин може да наподобяват стаите.

Източник – WP/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР