Австралийските власти разработиха програма за спасяване на рязко намаляващата популация

...
Австралийските власти разработиха програма за спасяване на рязко намаляващата популация
Коментари Харесай

Австралия отделя 28,4 милиона евро за спасяване популацията на коалите

Австралийските управляващи създадоха стратегия за избавяне на внезапно намаляващата популация на коалите, като за нея бяха отделени 45 милиона австралийски $ /28,4 милиона евро/, съобщи Франс прес.

В страната-континент на независимост живеят не повече от 43 хиляди представители на този заплашен тип. Преди идването на първите английски колонизатори в Австралия е имало над 10 милиона коали.

В наши дни тези двуутробни страдат от климатичните промени и губят хабитата си. Коалите постоянно стават жертва на кучета, на конфликти с коли, на заболявания и на горски пожари.

Според най-нови проучвания в Нов Южен Уелс популацията на тези животни в щата е намаляла с 26 % през последните 15-20 години. Местните управляващи смятат типа за " уязвим ", до момента в който в други щати той изцяло е липсващ.

Заделените в границите на програмата средства плануват основаването на резервати с повърхност от хиляди хектари, с цел да може да бъде съхранен хабитатът на коалите. Паричният фонд ще бъде употребен и за битка с някои заболявания, които нанасят тежки вреди на популациите, като хламидните инфекции. Те се предават по сексуален път и провокират слепота, неплодородие и гибел измежду коалите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР