Австралийските власти предупредиха хората да не излизат днес, защото северозападният

...
Австралийските власти предупредиха хората да не излизат днес, защото северозападният
Коментари Харесай

В Австралия е измерена рекордна температура от 50.7 градуса по Целзий

Австралийските управляващи предизвестиха хората да не излизат през днешния ден, тъй като северозападният бряг е обзет от извънредно гореща вълна с температури до 50.7 градуса по Целзий, достигащи рекордни стойности, каквито е имало преди 62 години, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Климатолози и деятели предизвестиха, че световното стопляне, което се дължи на парниковия резултат, провокиран от човешка активност, изключително от изкопаеми горива, е напът да излезе от надзор.

Най-горещите години на планетата, откогато се води статистика, са били регистрирани през последното десетилетие.

В северозападния австралийски район Пилбара, където има мина за рандеман на желязо, в крайбрежния град Онслоу вчетвъртък беше маркиран температурен връх. Регионът е прочут с горещото и изсъхнало време, с температури нормално към 40 градуса през този интервал на годината.

Австралия е един от най-големите замърсители с въглерод на глава от популацията, само че държавното управление отхвърля да се откаже от въглищата и други браншове, свързани с изкопаеми горива, тъй като по този начин ще бъдат изгубени работни места.

Учените са открили, че повишаващите се температури може да повлияят значително върху здравето на хората и върху продуктивността на труда навън, което ще докара до стопански загуби на стойност милиарди долари.

През последните две десетилетия Австралия губи годишно приблизително по 10.3 милиарда австралийски $ (7.48 милиарда американски долара) и 218 индустриални часа поради горещини.
Това демонстрира световно изследване, оповестено тази седмица от откриватели в университета " Дюк " в Дърам, американския щат Северна Каролина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР