Австралийски пътешественик корабокрушира край Приморско, но местните хора му помогнаха

...
Австралийски пътешественик корабокрушира край Приморско, но местните хора му помогнаха
Коментари Харесай

Австралиец с 3-метрова лодка корабокрушира край Приморско, местните му помогнаха

Австралийски странник корабокрушира край Приморско, само че локалните хора му помогнаха да ремонтира дребната си лодка и дa продължи 6-месечното си премеждие по вода.

60-годишният Александър Макинън потегля от румънския град Сулина през делтата на р. Дунав, като концепцията е била първата му спирка да е Босфора. По българското Черноморие обаче го застига стихия.

" Аз плувам с тази доста, доста дребна лодка, тя е дълга единствено 3 метра. Преди седмица край Варна се прекатурнах. Лодката се изпълни с вода, само че съумях да се оправя с това. Два дни по-късно, към Маслен нос, времето се утежни още веднъж. Внезапно руля на лодката се счупи. Направо се откъсна задната част. Плавах, плавах колкото мога и стигнах до Приморско. Успях да изляза на плажа, само че като видях в какво положение е, си споделих край, отхвърлям се ", описа пътешественикът Александър Маккинън.

Оказва се, че чужденецът ще плава 6 месеца, като крайната му дестинация е Венеция. Не го прави за пръв път. Учител е по британски в Австралия и се въодушевил да пътешества от книгите, които преподава на децата. Не е очаквал обаче, че ще се сблъска с този проблем още в първата седмица на приключението си.

" Много съм признателен на тези хора. Станахме положителни другари. Това, което те направиха, беше знамение. Аз по принцип имам вяра в добротата на хората, само че защото бях доста надалеч от всичко, усещах, че няма по какъв начин да получа помощ, просто се бях отчаял. А тези хора ме одобриха като част от своето семейство ", признателен е Маккинън.

Макар че България не е била измежду плануваните спирки от пътешествието на Александър, неволята го среща със страната ни и към този момент има българския трикольор на лодката си.

" Показах му цялото градче. Той беше доста обезверен. За два дни в град като Приморско човек може да се възвърне и се веселя, че освен аз и моето семейство, само че и локалните демонстрираха в действителност приятелско отношение ", сподели Здравко Василев.

" Приключенията от време на време са сложни, само че постоянно са прелестни ", съобщи Маккинън.

Сега Александър ще отплава към Истанбул, а случилото се в Приморско ще запечата в страниците на новата си книга, която ще издаде след сполучливия завършек на своето премеждие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР