Австралийски експерти направиха крачка към разнищването мистерията, която буни хората

...
Австралийски експерти направиха крачка към разнищването мистерията, която буни хората
Коментари Харесай

Учени от Австралия направиха крачка към разнищването на почти вековна мистерия

" Австралийски специалисти направиха крачка към разнищването мистерията, която буни хората в страната съвсем един век ", написа английският в. " Дейли мейл ".

" Специалисти разкриха самоличността на индивида, наименуван Мъжа от Съмъртън ", добави медията.

Както към този момент екипът на писа, тялото е било намерено в региона на южния град Съмъртън при започване на декември 1948 година Тогава инцидентен минувач е видял дървен надгробен монумент с надпис: Мъж от Съмъртън 1 декември 1948 година

" След взехме проби от това, което можахме да извлечем като ДНК-материал, и ги съпоставихме с други данни (книжа от полицията, документи на локалните управляващи и т.н.), ние установихме самоличността на Мъжа от Съртънън ", сподели професор Дерек Абът.

Ученият уточни, че индивидът се е казвал Карл Уеб. " Той е роден през 1905 година в Мелбърн и е бил най-малкото от общо шест деца. Уеб се е преместил в Съмъртън, където е работел като електротехник. Карл се е оженил Дороти Уеб (по татко Робъртсън). Събраната на този стадий информация разрешава да бъде опровергано догатката, че починалият е бил разузнавач на комунистическа страна от Източна Европа ", сподели още експертът.

Абът в това време добави, че редица въпроси към Уеб остават неразгадани. " Ние към момента не знаем повода за неговата гибел, кой го е погребал на безлюдния плаж и му сложил надгробния монумент. Пред нас има още една нерешена задача – каква е ориста на Дороти Уеб ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР