Австралийски астрономи откриха странен обект в галактиката Млечен път, какъвто

...
Австралийски астрономи откриха странен обект в галактиката Млечен път, какъвто
Коментари Харесай

Астрономи откриха мистериозен обект в Млечния път

Австралийски астрономи откриха чудноват обект в галактиката Млечен път, какъвто не е следен в никакъв случай до момента, заяви Агенция Франс Прес, като цитира обява за проучването в сп. " Нейчър ".

Обектът, видян първо от Тайрън О`Дохърти, студент от университета Къртин, излъчва големи количества радио сила в продължение на една минута на всеки 18 минути.

Обектът е бил засечен благодарение на телескоп и нова техника, създадена от О`Дохърти, отбелязва Би Би Си. Студентът е част от екип под управлението на астрофизичката доктор Наташа Хърли-Уокър от Международния център за радио астрономически проучвания в университета Къртин в Бентли, Пърт.

" Обектът се появяваше и изчезваше в продължение на няколко часа по време на наблюденията ", сподели доктор Хърли-Уокър. " Това бе изцяло ненадейно. За астрономите това е малко злокобно, тъй като нито един прочут до момента обект не се държи по този начин ". За астрономите сходни обекти, които се появяват и изчезват, не са изцяло непознати, само че появяването на радиосигнал за цяла минута е " в действителност необичайно " събитие, сподели доктор Джема Андерсън, астрофизик в университета.

Въз основа на разбор на данни, събирани през годините, екипът учени е открил, че обектът се намира на към 4000 светлинни години от Земята, извънредно ослепителен е и има необикновено мощно магнитно поле. Теоретично може да се допусне, че мистериозният обект е неутронна звезда или бяло джудже, само че откритието към момента е цялостна мистерия.

" Последващи наблюдения ще кажат на астрономите дали това е рядко единично събитие или огромна нова популация, каквато не сме забелязвали до момента ", сподели доктор Хърли-Уокър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР