Австралийската полиция заяви, че бруталното нападение с нож по време

...
Австралийската полиция заяви, че бруталното нападение с нож по време
Коментари Харесай

Нападението с нож в църква в Сидни е терористичен акт

Австралийската полиция съобщи, че бруталното нахлуване с нож по време на църковна работа в Сидни, предавано онлайн, е религиозно стимулиран " терористичен " акт, и прикани ядосаната локална общественост към успокоение.


Известен свещеник е измежду хората, на които е оказана здравна помощ за " незастрашаващи живота пострадвания " след нападението в асирийска християнска черква в западната част на Сидни.

" След като разгледах всички материали, разгласявам, че това е терористичен случай ", съобщи на конференция полицейският комисар на Нов Южен Уелс Карен Уеб.

Уеб съобщи, че нападението се смята за акт на религиозно стимулиран " екстремизъм ", който е сплашил обществеността - както енориашите в църквата, по този начин и хората, които са следили службата, излъчена онлайн онлайн.

Заподозреният е бил " прочут на полицията ", само че не е бил включен в никакъв лист за наблюдаване на терористи, сподели Уеб.

Полицията, която се отзовала на случая, скоро се оказала атакувана от ядосани хора пред църквата, сподели тя.

" Хората използваха всичко, което им беше разполагаем в региона, в това число тухли, бетон, палети, с цел да атакуван полицията и да хвърлят неща по полицията, полицейското съоръжение и полицейските коли. "

Ранените служители на реда са били откарани в болница през нощта, сподели Уеб, без да уточни числа.

Тя добави, че тълпата е развалила 20 полицейски автомобила.

" Това е недопустимо и тези, които са взели участие в тези вълнения, могат да чакат почукване на вратата. Възможно е това да не е през днешния ден. Може и да не е на следващия ден, само че ще ви намерим и ще дойдем да ви арестуваме ", сподели Уеб. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР