Австралийската крайнодясна сенаторка Полин Хенсън си навлече критики от правителството

...
Австралийската крайнодясна сенаторка Полин Хенсън си навлече критики от правителството
Коментари Харесай

Австралийска сенаторка дойде с бурка в парламента

Австралийската крайнодясна сенаторка Полин Хенсън си навлече рецензии от държавното управление и мюсюлманската общественост, като се появи с бурка в Народното събрание. Действията й бяха част от акцията на сенаторката за възбрана на облеклата, покриващи цялото тяло на някои мюсюлманки, съобщи Ройтерс.

Хенсън поседя двайсетина минути, облечена с черната бурка, след което я смъкна и прикани сходни облекла да бъдат неразрешени по съображения, свързани с националната сигурност.

" Много се веселя да смъква това, тъй като мястото на такива неща не би трябвало да е в Народното събрание ", сподели сенаторката, която е водач на партията " Една нация ".

" Ако човек, който носи качулка или каска, влезе в банка или друга постройка, или даже на партера на съда, той би трябвало да бъде отхвърлен. Защо същото да не важи за някой, който покрива лицето си и не може да бъде разпознат? ", съобщи тя в Сената.

 1962751

Генералният прокурор Джордж Брандис обаче съобщи, че държавното управление няма да забрани бурките. И укори Хенсън, определяйки постъпката ѝ като " гръмък номер ", който наскърбява мюсюлманското малцинство в Австралия. Изказването му беше приветствано от сенаторите.

Вицепрезидентът на Ислямския съвет на щата Виктория Адел Салман сподели, че дейностите на сенаторката са " насмешка с нейното състояние ".

Полин Хенсън се прочу през 90-те години с твърдата си опозиция против имиграцията от Азия и търсещите леговище хора. През последните години тя води акция срещу мюсюлманските дрехи и строителството на джамии.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР