Австралийската консултантска експертна група по въпросите на имунизацията е препоръчала

...
Австралийската консултантска експертна група по въпросите на имунизацията е препоръчала
Коментари Харесай

В Австралия спират ваксинациите при пациенти с редки болести на кръвта |

Австралийската консултантска експертна група по въпросите на имунизацията е предложила да се преустанови  имунизацията против COVID-19 за пациенти, страдащи от редки нарушавания при съсирване на кръвта, стана известно от обява в нейния уебсайт, представена от Българска телеграфна агенция.

Препоръката се отнася за препаратите на Пфайзер/Бионтех и АстраЗенека. По-рано и двете ваксини бяха утвърдени за приложение в страната от локалния регулатор.

Специалистите предлагат прекъсване на имунизациите с всевъзможни ваксини срещу COVID-19 за хора с церебрално венозна тромбоза и хепарин-индуцирана тромбоцитопения. 

Нужно е приемането на спомагателни данни от провежданите сега в Европа проучвания по този въпрос, се споделя в известието на експертната група.

Специалистите приканиха лекарите и пациентите да оповестяват за всички странични резултати, зараждащи след имунизациите, с цел да бъдат изследвани в допълнение. Отбелязва се, че в Австралия не е бил регистриран нито един случай на нежелателни или на рискови затруднения след имунизациите, като изгодите от тях доста надвишават евентуалния риск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР