Австралийска миньорска фирма и придобитата от тях модерна инженерна компания

...
Австралийска миньорска фирма и придобитата от тях модерна инженерна компания
Коментари Харесай

Разработват „безкраен влак“, който няма да се нуждае от презареждане

Австралийска миньорска компания и добитата от тях съвременна инженерна компания оповестиха, че работят по първия в света „ безконечен трен “, който ще употребява електричество и гравитационна сила, с цел да се задвижва. Целта е да се реализиран нулеви излъчвания – сложна цел за бизнес, транспортиращ огромни количества желязна руда.

Откъде обаче този трен ще черпи своята на пръв взор безкрайна сила? Според Fortesecue и новопридобитите Williams Advanced Engineering (WAE) машината ще се зарежда с батерия, която ще ѝ бъде задоволителна, с цел да доближи своята цел. Маршрутът има премного скатове, които да презаредят батерията и да разрешат на влака да се върне назад.

Именно гравитационната сила презарежда батерията на влака, претрупан с цели 34 404 тона желязна руда в 244 обособени вагона. След разтоварване машината става доста по-лека, което улеснява противоположния ѝ път без нуждата от ръчно презареждане.

Fortescue е четвъртата най-голяма компания за рандеман на желязо в Австралия. През последната фискална година тя изразходва цели 82 милиона литра дизел. Надеждата е, че новата технология ще редуцира излъчванията им.

Идеята да се употребява гравитацията като енергиен източник или за предпазване на сила при гравитационни акумулатори не е нова идея. Тя обаче към момента не е намерила необятно приложение. Повечето модерни коли към този момент са снабдени с регенеративни спирачки – система, която употребява триенето от забавянето, с цел да презареди батерията. Тази технология може да откри място и в Безкрайния трен.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР