Австралия започва да прилага по-строги визови правила за чуждестранни студенти,

...
Австралия започва да прилага по-строги визови правила за чуждестранни студенти,
Коментари Харесай

Австралия затяга правилата за издаване на визи на чуждестранни студенти

Австралия стартира да ползва по-строги визови правила за задгранични студенти , защото миграцията в страната доближи нов връх. Това съобщи Агенция Ройтерс.

От 23 март условията за британски език за студентски визи ще бъдат увеличени, до момента в който държавното управление ще получи пълномощието да спре доставчиците на обучение да наемат задгранични студенти, в случай че неведнъж нарушават разпоредбите.

" Действията този уикенд ще продължат да понижават равнищата на миграция, като в същото време изпълняваме уговорките си в миграционната тактика за поправяне на счупената система, която наследихме ", съобщи министърът на вътрешните работи Клеър О`Нийл.

Ще бъде въведен нов " същински студентски тест " за по-нататъшно ограничение на задграничните студенти , които желаят да дойдат в Австралия най-вече за работа.

Австралия усили годишния си миграционен брой през 2022 година, с цел да помогне на предприятията да наемат личен състав, с цел да запълнят дефицита, откакто пандемията COVID-19 докара до непоколебим граничен надзор и не разреши на задграничните студенти и служащи да излизат близо две години.

Но неочакваният приток на задгранични служащи и студенти изостри натиска върху така и така стегнатия пазар. Нетната имиграция е повишена с 60% до рекордните 548 800 души до 30 септември 2023 година
 Австралия стяга визовия режим за студенти и служащи
Австралия стяга визовия режим за студенти и служащи

Страната се пробва да понижи на половина приема на мигранти през идващите две години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР