Австралия започна страхотно мача от група D срещу Франция, отбелязвайки

...
Австралия започна страхотно мача от група D срещу Франция, отбелязвайки
Коментари Харесай

"Петлите" спънаха "кенгурата" в Катар за първи 3 точки в защитата на световната титла

Австралия стартира ужасно мача от група D против Франция, отбелязвайки гол в 9-ата минута, само че " петлите " съумяха да стигнат до триумфа с 4:1 след поврат. Крейг Гудуин откри резултата за Австралия, завършвайки чудесно съвършено центриране на Матю Леки отдясно.

Веднага след попадението на австралийците Франция получи нов удар. Използван като ляв бек, Лукас Ернандес беше контузен и не можа да продължи мача.

Бранителят на Байерн Мюнхен се оплака от болки в лявото коляно и се нуждаеше от помощта на лекарския щаб.

Той беше сменен от брат си Тео Ернандес, който центрира чудесно за гола на Адриен Рабио за 1:1 в 27-ата минута. В 32-ата минута Оливие Жиру означи второто попадение за Франция, а Килиан Мбапе вкара за 3:1. Жиру с втория си гол постави точка на разногласието, с което международните първенци поведоха в класирането с 3 точки, следвани от Тунис и Дания с по 1. Последен е Австралия без точков актив.

На 36 години и 54 дни Жиру е най-възрастният французин, който взе участие в мач на Франция на международно състезание. За него това бе 115-ият му мач с националната фланелка, като той има 51 гола и 14 асистенции. В Русия преди четири години той беше част от националния тим, който завоюва международната купа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР