Австралия започна 2022 г. с рекорден брой новозаразени с COVID-19,

...
Австралия започна 2022 г. с рекорден брой новозаразени с COVID-19,
Коментари Харесай

Австралия започва 2022-а с рекорден брой заразени с COVID-19

Австралия стартира 2022 година с рекорден брой новозаразени с COVID-19 , откакто огнище, концентрирано в източните щати, набъбна, а Нов Южен Уелс разхлаби разпоредбите си за изолираност за здравните служащи, до момента в който броят на хората, приети в болница с ковид, набъбна , осведоми " Ройтерс ".

Нов Южен Уелс, най-многолюдният щат, и Виктория разгласиха рекордни бройки новозаразени надлежно от 22 577 и 7 442 души , демонстрират данните на здравното министерство.
 Австралия с връх на новозаразените, разискват граничен надзор сред щатите
Австралия с връх на новозаразените, разискват граничен надзор сред щатите

11 264 нови случая...

Четирима души са умряли от COVID-19 в Нов Южен Уелс и деветима във Виктория, като броят на умрелите по време на пандемията в цялата страна към този момент е над 2 250 души .

Включвайки новозаразените в Куинсланд, Тасмания и Австралийската столична територия, събота към този момент сложи народен връх от 33 161 инфектирани , надхвърляйки вчерашните 32 946 инфектирани, даже преди да бъдат оповестени бройките от Южна Австралия, Западна Австралия и Северната територия.

Всички австралийски щати, като се изключи Западна Австралия, започнаха да живеят с вируса след по-високи равнища на имунизация, а разхлабването на рестриктивните мерки докара до нарастване на инфектираните .
 Лаборатория в Австралия неправилно разгласи за
Лаборатория в Австралия неправилно разгласи за " негативни " 400 инфектирани с Коронавирус

На фона на новите ограничавания

Правителството на Нов Южен Уелс промени разпоредбите си за самоизолация за асимптоматични здравни служащи, които са били класифицирани като непосредствен контакт със инфектирани с COVID-19, като им даде изключение, в случай че се считат за сериозни за тяхното работно място.

През седмицата след Коледа инфектираните в Нов Южен Уелс са се утроили от 6 288. Хоспитализациите поради COVID-19 съвсем са се утроили до 901 от 388 души, до момента в който броят на хората в интензивни отделения се е нараснал с към 50% до 79 души.
 Австралия редуцира периода за бустерните дози ваксини
Австралия редуцира периода за бустерните дози ваксини

Това се постанова поради разновидността Омикрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР