Австралия твърди, че може да депортира британски туристи, които нарушават

...
Австралия твърди, че може да депортира британски туристи, които нарушават
Коментари Харесай

Стотици туристи купонясвали на плаж, може да ги депортират

Австралия твърди, че може да депортира английски туристи, които нарушават разпоредбите за COVID-19, откакто стотици били видяни да купонясват на плаж в Сидни на Коледа.

Видеозаписите от събирането, необятно публикувани в обществените мрежи, демонстрират орди от млади веселяци, които пеят и танцуват на плажа Бронте в нарушаване на наредбите.

Районите към северните плажове на Сидни са под строга карантина, откакто петима души се заразиха в нова вълна на епидемията и по този начин общият брой новозаразени след 10 декември доближи 129 души.

Събитието провокира яд измежду локалните поданици, а здравните чиновници го нарекоха " безусловно ужасяващо ".

Във вторник министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук съобщи, че е " шокиран " от сцените на плажа Бронте. Той насочи предизвестие към други гости, съобщи NOVA.

" Ако някой заплашва публичната сигурност или здраве, визата му може да бъде анулирана и отнета ", сподели той. Хоук обаче не посочи по какъв начин и дали управляващите ще издирят купонджиите - никой от тях не е санкциониран или осъден по различен метод, заяви полицияга на щата Нов Южен Уелс.

На Коледа са видяни стотици неносещи защитни маски на лицата си туристи, които пият, танцуват и пеят в парка до плажа Бронте, който е ситуиран в съседство на известната плажна линия Бонди в източен Сидни. Празничните празненства измежду туристите в региона са постоянно срещано събитие през други години.

Според очевидци болшинството от шумните купонджии са от Англия или най-малко " не са австралийци ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР