Австралия ще закупи 20 нови военнотранспортни самолета Super Hercules на

...
Австралия ще закупи 20 нови военнотранспортни самолета Super Hercules на
Коментари Харесай

Австралия купува 20 военно транспортни самолета от САЩ

Австралия ще закупи 20 нови военнотранспортни самолета Super Hercules на стойност 6,6 милиарда щатски $, съобщава " Ройтерс ".

Новината идва преди визитата по-късно тази седмица на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министъра на защитата Лойд Остин.

През ноември Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на самолета, създаден от " Локхийд Мартин ", и обвързваното с него съоръжение на Австралия.

Споразумението идва на фона на най-голямото досега взаимно военно обучение, включващо над 30 000 бойци, както и участници от 11 други страни. Целта му е демонстрирането на мощ и единство във време, когато Китай се обрисува като все по-централна мощ в Индо-Тихоокеанския район.

Военните учения Talisman Sabre, които се организират през две години, започнаха в петък и ще протекат на разнообразни места в Австралия в продължение на две седмици.

Австралийският министър на защитата Ричард Марлс и американският му сътрудник ще посетят Куинсланд, с цел да следят военното обучение след годишната среща на министрите на защитата и външните работи на Съединени американски щати и Австралия, известна като AUSMIN, в Бризбейн на 28-29 юли.

Новият самолет C-130J Hercules ще размени и разшири флота от остарели самолети, употребявани сега от Кралските австралийски военновъздушни сили. Доставката на първата от новите машини се чака през 2027 година

" Заради изключителните обстановки на горски пожари и наводнения в цялата страна, снабдяването с извънредно значими доставки на района по време на пандемията от COVID-19 и повече от две десетилетия в помощ за мироопазващи интервенции, това е и ще продължи да бъде основен актив ", акцентира Марлс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР