Австралия се класира за финал на световното отборно първенство при

...
Австралия се класира за финал на световното отборно първенство при
Коментари Харесай

Австралия ще играе срещу Франция на финал за Фед Къп

Австралия се класира за край на международното отборно състезание при дамите по тенис " Фед Къп " за първи път от 26 години насам.

" Кенгурата " се постановиха над Беларус с 3-2 победи в Бризбън. Двубоят се реши след борбата на дуетите. Ашли Барти и Саманта Стосър пречупиха Виктория Азаренка и Арина Сабаленка със 7-5, 3-6, 6-2 и ще играят през ноември с Франция.

Барти завоюва двата си дуела на сингъл, а Стосър ги загуби.

Франция се наложи също с 3-2 победи против фаворитките от Румъния. Доскорошната международна №1 Симона Халеп взе двата си дуела, само че Кристина Младенович и Поли Парментие записаха триумфи надлежно против Михаела Бузарнеску и Ирина-Камелия Бегу.

Младенович и Каролин Гарсия, които не си бяха партнирали от финала през 2016 година, обърнаха Халеп и Моника Никулеску с 5-7, 6-3, 6-4.
 Изабелла Шиникова загуби от Вера Звонарьова в Щутгарт
Изабелла Шиникова загуби от Вера Звонарьова в Щутгарт

Българката проработи 13 точки за международната класация и 1909 $

Румъния в профил на четвъртфинал миналогодишния първенец Чехия, само че по този начин и не съумя да доближи о първи край.

Последната купа за Франция е от 2003 година, до момента в който Австралия завоюва последния от седемте си титли през 1974 година.

" Много е вълнуващо. Ние всички работим настойчиво през годината и сме толкоз обединен отбор ", показа Стосър. " Ще дадем най-хубавото тук през ноември ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР