Австралия призова правителствата по света да се споразумеят за правила

...
Австралия призова правителствата по света да се споразумеят за правила
Коментари Харесай

Австралия зове за глобални действия за борба с дезинформацията онлайн

Австралия прикани държавните управления по света да се спогодят за " правила на пътя " за битка с разпространяването на дезинформация и подкрепяна от страната дезинформация онлайн, осведоми " Ройтерс ".

Австралийският външен министър Марис Пейн означи, че блокове като групата Quad - Съединени американски щати, Индия, Япония и Австралия - и световни институции като Организация на обединените нации към този момент работят за реализиране на баланс сред нездравословно наличие и свободно изложение онлайн.

Но времето изтичало да се договорят правила за това, което е възможно.

" Трябваше да стартираме през вчерашния ден ", настоя Пейн пред панел на виртуалното събитие в Сидни дружно с шефа на Фейсбук по световните въпроси.

" Трябва да сме доста ясни, че върховенството на правото, което се ползва офлайн, би трябвало да се ползва онлайн. Правилата на пътя са това, което разрешава на участниците в придвижването да останат в сигурност, същото е с потребителите онлайн. Да можем да идентифицираме разликата сред свободата на словото и злонамерената дезинформацията... е значимо ", добави тя.

Дезинформацията и спонсорираните от държавното управление опити за разпалване на обществената какофония онлайн се трансфораха в парещ политически проблем, като критиците упрекват платформи като Фейсбук, че не са съумели да спрат изкривяването на демокрацията от наличието, което хостват.

Бивша служителка на Фейсбук стана обществено притежание предишния месец, че е изтекла документи, които съгласно нея демонстрират, че компанията е сложила облага над публичната сигурност, макар обществените изказвания за противоположното, и е задействала протеста на Капитолия на 6 януари в Съединените щати, като е изключила системите за сигурност.

Ръководителят на световните въпроси на Фейсбук Ник Клег сподели на панела, че държавните управления би трябвало да дефинират правила за дезинформация.

" Очевидно не е вярно, че хора като мен, или от време на време (основателят на Facebook) Марк Зукърбърг или други, би трябвало да вземат решения за това какъв тип наличие може да остане нагоре или да бъде отстранено ", сподели Клег, някогашен английски вицепремиер..

" Не всички регулации са положителни, само че, несъмнено, би трябвало да се вкара регулация. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР