Австралия подписа договор за 50 млрд. австралийски долара (около 35,5

...
Австралия подписа договор за 50 млрд. австралийски долара (около 35,5
Коментари Харесай

Франция въоръжава Австралия с подводници за 50 млрд. долара

Австралия подписа контракт за 50 милиарда австралийски $ (около 35,5 милиарда щатски долара) с френската компания Naval Group (преди DCNS) за градежа на 12 подводници клас Attack, съобщи Sputnik.

" Подписването на контракта е основен миг за страната . Подводниците ще спомогнат за гарантирането на сигурността и просперитета на Австралия в идващите десетилетия и ще задълбочат връзките, свързани с защитата, сред Австралия и Франция ", посочи австралийският министър на защитата Кристофър Пайн.

От своя страна министър председателят Скот Морисън акцентира на страницата си в Туитър, че " съглашението ще разкрие близо 2 800 работни места за австралийците, ще способства за гарантирането на сигурността на страната и ще обезпечи сигурност на австралийците. "

Today is a defining moment for Australia with the formal signing of a $50b agreement to build 12 submarines in Australia for the Navy.

This agreement will create around 2,800 jobs for Australians, while helping to protect our country and keep Australians safe.#StrongerAus pic.twitter.com/TqGDIgn95T
— Scott Morrison (@ScottMorrisonMP) February 11, 2019
HMAS Attack е първата подводница от серията, учредена на модел Shortfin Barracuda Block 1A. Производството й ще стартира през 2030 година

Подводниците от клас Attack са значима част от Националния проект за морско строителство , за който са планувани 90 милиарда австралийски $ (63.8 милиарда щатски долара).

Програмата планува в Австралия да се построят 54 военни кораба, с цел да се изпълнят стратегическите условия, заложени в Бялата книга за защитата от 2016 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР