Австралия одобри днес първата ваксина срещу Covid-19 за деца на

...
Австралия одобри днес първата ваксина срещу Covid-19 за деца на
Коментари Харесай

Австрия одобри COVID ваксините за деца до 11 г.

Австралия утвърди през днешния ден първата ваксина против Covid-19 за деца на възраст от пет до 11 години, заяви БНР. Очаква се използването ѝ да стартира при започване на идната година - 10 януари.  

Ще бъдат имунизирани над 2 милиона деца, в случай че се получи и утвърждение от националния съвещателен орган по имунизация. Министърът на опазването на здравето на Австралия Грег Хънт сподели, че медицинските регулатори са дали авансово утвърждение имунизацията на „ Пфайзер/Бионтех “. Това решение следва аналогични решения в Европейския съюз, Съединени американски щати, Израел и Канада. 
Карл Нехамер става канцлер на Австрия в понеделник
Твърдият съперник на имиграцията Карл Нехамер ще постави в понеделник клетва като канцлер на Австрия, съобщи Ройтерс. Четиридесет и д...

Администрацията за лечебни артикули разгласи, че децата на възраст от 5 до 11 години ще получат по-малка доза от имунизацията спрямо лицата на 12 и повече години.  

Почти 93 % от австралийците на възраст над 16 години към този момент са получили първа доза, 88 % - и втората. През октомври популацията беше насърчено да получи третата след 6 месеца.

Още:

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР