Австралия може би няма да отвори границите си за чужди

...
Австралия може би няма да отвори границите си за чужди
Коментари Харесай

Австралия може да не се отвори за чужденци цяла година


Австралия може би няма да отвори границите си за непознати пасажери през 2021 година, макар имунизационната акция, която напредва в целия свят.

Според ръководителя на Националния департамент по опазване на здравето Брендан Мърфи, който е един от главните съветници на държавното управление, през огромната част от годината евентуално ще има обилни рестрикции и не би трябвало хората да се надяват, че през 2021 година ще се върне гладкото прекосяване на границите на страната.

" Дори да е имунизирана огромна част от популацията на света, ние не знаем дали това ще попречи на предаването на вируса ", съобщи той пред телевизия Ей Би Си. Според него ограниченията за карантина ще останат още дълго време.

Заради тези рестрикции десетки хиляди австралийци остават блокирани в чужбина. Онези, които се прибират, би трябвало да заплатят към 3000 австралийски $ (1900 евро) за 14 дни карантина в хотел.

Австралия е сключила контракт за дози от имунизациите на AstraZeneca/Оксфорд и Pfizer/BioNtech. Местният регулатор обаче към момента не е дал зелена светлина за потреблението им. Очаква се акцията за имунизиране да стартира едвам в края на февруари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР