Австралия добави към засилващия се натиск върху Китай по отношение

...
Австралия добави към засилващия се натиск върху Китай по отношение
Коментари Харесай

И Австралия поиска международно разследване на произхода на коронавируса

Австралия добави към засилващия се напън върху Китай във връзка с оправянето с новия ковид нови линии, поставяйки под въпрос неговата бистрота и изискваща интернационално следствие на произхода на вируса и по какъв начин той е бил публикуван.

Смята се, че коронавирусът се е появил на пазар за продажба на диви животни в централния китайски град Ухан в края на предходната година. Той се популяризира по целия свят, заразявайки към 2,3 милиона души и убивайки близо 160 000.

Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн съобщи, че терзанието й по отношение на прозрачността на Китай е достигнало "много висока точка ".

"Проблемите към ковид са въпроси за без значение следствие и мисля, че е значимо да създадем това ", сподели Пейн пред Ей Би Си. "Всъщност Австралия безусловно ще упорства за това. "

Австралия съумя да сложи епидемията под надзор, преди да натовари системата си за публично здраве, като регистрира 53 нови случая през днешния ден. Те доведоха до сбор инфектирани 6 586, сочат данните на здравното министерство.

В Австралия са регистрирани 71 смъртни случая. Процентът на повишаване на новите случаи е под 1% за седем поредни дни - доста по-нисък, в сравнение с в доста други страни.

Призивът на Пейн за следствие на епидемията идва в миг на напрегнати връзки сред нейната страна и най-важния й търговски сътрудник. Взаимоотношенията се утежниха на фона на обвиняванията на Австралия за интервенция на китайци във вътрешните й работи и загрижеността за това, което Австралия вижда като възходящо и безпричинно въздействие на Китай в Тихоокеанския район.

"Моето доверие в Китай е подкопано в дълготрайна вероятност ", сподели Пейн. "Тревогата ми е към прозрачността и обезпечаването на опция да се работи намерено. "

Призивът на Австралия за следствие идва, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ускори рецензиите си към Китай. Тръмп и неговите висши помощници упрекнаха Китай за липса на бистрота след експлоадирането на ковид. В събота Тръмп съобщи, че Китай би трябвало да бъде изправен пред последици, в случай че "съзнателно е виновен " за пандемията.

Китай отхвърля сходна рецензия, казвайки, че е бил открит за експлоадирането и е предизвестил света за това.

Миналата седмица Тръмп приключи помощта за Световната здравна организация, обвинявайки я, че е "ориентирана към Китай ". Базираната в Женева организация отхвърли това, само че австралийският здравен министър Грег Хънт също я разкритикува, казвайки, че някои от отговорите й на ковид не са помогнали.

"Това, което видяхме от някои публични чиновници в Женева, считаме, че е отговор, който не оказа помощ на света ", сподели Хънт на брифинг. "Справихме се добре, тъй като взехме свои лични решения като страна. "

Австралия се опълчи на препоръките на СЗО на 1 февруари и забрани пристиганията от Китай. По-късно тя затвори границите си и наложи строги ограничавания на публичното придвижване.

Хънт съобщи, че Австралия печели в акцията си против ковид, само че към момента не е я спечелила изцяло.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР