Австралиецът Исак Хъмфрис стана първият действащ професионален баскетболист, който публично

...
Австралиецът Исак Хъмфрис стана първият действащ професионален баскетболист, който публично
Коментари Харесай

Австралиец стана първият действащ баскетболист, признал открито, че е гей

Австралиецът Исак Хъмфрис стана първият настоящ професионален баскетболист, който обществено признава, че е гей, заяви организация ДПА.

„ Крия нещо за себе си през целия си живот, от всички, които обичам и даже от себе си от време на време. Това е истината за мен, която желаех да отрека за толкоз дълго време, само че в този момент се усещам удобно, че споделям на всички. Истината е, че съм гей “, разгласи играчът на Мелбърн Юнайтед, който се състезава в Националната баскетболна лига на Австралия

„ Преминах през извънредно тъмни времена, само че израснах и в този момент съм благополучен от този, който съм. Осъзнах доста за себе си през паузата на шампионата неотдавна и мислих много върху това. Знаех, че в случай че се причисля към даден тим, би трябвало да разкрия кой съм и да не укривам повече нищо “, добави 24-годишният Хъмфрис.

„ Най-после стигнах до позиция, в която знам, че мога да се разкрия като гей и да продължа да се занимавам с професионален спорт “, сподели още баскетболистът.

Исак Хъмфрис показа в обществените мрежи и видео, показващ миг, в който той разкрива новината на съотборниците и треньорите си в Мелбърн Юнайтед.

През 2013 година ветеранът Джейсън Колинс стана първият намерено признал, че е гей настоящ играч в НБА, преди да приключи кариерата си година по-късно. Изявлението на Хъмфрис идва към година откакто сънародникът му Джош Карвальо се трансформира в първият настоящ професионален футболист, който се разкрива като гей.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР