Авокадото е изключително полезен плод. То е богато на витамини

...
Авокадото е изключително полезен плод. То е богато на витамини
Коментари Харесай

Никога не изхвърляйте ядката на авокадото

Авокадото е извънредно потребен плод. То е богато на витамини и потребни мастни киселини, незаменими за здравето на организма.
Поради многочислените му потребни дейности авокадото се употребява и в козметиката поради благотворното му влияние върху кожата и косата. Изобщо, то е от продуктите, които наложително би трябвало да влизат в ежедневната ни приложимост.
Оказва се, че и ядката му не е за изхвърляне. Тя е потребна в доста аспекти. Вижте защо можете да я употребявате!
Ядката на авокадото като естествена багра
Знаем, че ядката на авокадото има зелено-кафяв цвят и това несъмнено ви плаши, щом заговорихме за боядисване. Не се плашете – забавното при ядката на авокадото е, че боядисва в розово. Може да се употребява за нежно и естествено боядисване на платове посредством втриване. Подходящо е в случай че желаете да внесете лек акцент върху бял или ярък плат.
Запазете гуакамолето свежо
Ако обичате да приготвяте гуакамоле от авокадо, евентуално знаете какъв брой нетрайно е то. Трудно се резервира свежо за по-дълго, а хубавото е, че личната ядка на авокадото има свойството да резервира гуакамолето прясно за по-дълго.
Нужно е единствено да я потопите вътре в него.
Използвайте ядките като ексфолиант
Добре подсушени и стрити на ситно, ядките на авокадото са чудесна добавка към домашната ви маска за ексфолиране на кожата на лицето. Можете да ги стриете на по-едри части, с цел да си приготвите скраб за крайници. Действа освежаващо и омекотява грубата кожа.
Яжте я!
Ядката на авокадото може и да ви наподобява неядлива, само че не е по този начин. Тя може да се трансформира в съставна част от енергийното ви смути рано заран. Тя съдържа изключителни хранителни субстанции, от които организмът ви се нуждае – калций, магнезий, калий.
Направете си чай
 Коя храна е зеленото злато, по която полудя целия свят Коя храна е " зеленото злато ", по която полудя целия свят
Фермерите към тихия тропически град Цанийн се борят с напастта от кражба на авокадо, подбудена от възходящото световно търсене на господ...
Просто потопете костилката на авокадото в гореща вода и изчакайте, до момента в който пусне соковете, цвета и питателните си субстанции. Отварата е вълшебна.
Настържете ядката и я използвайте в сосовете си
Вкусът, който придава на сосовете и добавките за ястията ви е магически, а и изпълнен с потребни субстанции.
Посейте си авокадо
От костилката може да порасне прелестно растение, чиито плодове да берете след време. Защо да не си отгледате домашно биоавокадо?

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР