Авоари на руски олигарси и различни организации на стойност около

...
Авоари на руски олигарси и различни организации на стойност около
Коментари Харесай

13,8 милиарда евро са замразените руски авоари в ЕС

Авоари на съветски олигарси и разнообразни организации на стойност към 13,8 милиарда евро са замразени в Европейски Съюз въз основа на глобите против Русия в отговор на нашествието й в Украйна, заяви европейският комисар за правораздаването Дидие Рейндерс, представен от Франс прес и Ройтерс.

Над 12 милиарда евро от тази сума са замразени от пет страни членки, уточни Рейндерс, пристигайки на съвещание на правосъдните министри от Европейски Съюз в Прага. Той не посочи кои са тези страни, само че акцентира, че би трябвало да бъдат уверени и останалите да създадат същото.

В момента в черния лист на Европейски Съюз попадат 98 организации и близо 1160 лица, свързани с войната на Русия в Украйна.

Еврокомисарят означи, че чака след лятото да бъде реализирано политическо съглашение по нов инструмент, който да дефинира като закононарушение на всички места в Европейски Съюз всяко нарушение или опит за заобикаляне на глобите. Политиката за преустановяване на заобикалянето на рестриктивните мерки посредством прекачване на активи на членове на фамилията, които не са обект на наказания, може да влезе в действие през есента.

 istock istock
" Ако това стане, парите ще отиват за украинския народ след конфискуването на активите ", посочи Рейндерс.

В края на юни работна група на Съединени американски щати и техните съдружници, натоварена със задачата да следи активите на съветските елити " Репо " (Repo) заяви, че западните съдружници са блокирали активи на олигарси или на глобени представители на съветския хайлайф на стойност 30 милиарда $ и са " имобилизирали " към 300 милиарда $ на Руската централна банка (РЦБ).

Специалната група " Репо " беше учредена на 17 март, три седмици след началото на съветската инвазия в Украйна, с цел да се ускори икономическият напън над Русия. Тя е формирана от високопоставени чиновници в министерствата на финансите или на правораздаването на Съединени американски щати, Австралия, Франция, Канада, Германия, Япония, Италия, Англия и Европейския съюз.

Обекти на активността й са първокласни парцели и мегаяхти на доближени на Владимир Путин съветски милиардери. Членовете на групата се пробват също по този начин да изолират Москва от международната финансова система и ограничиха опциите Русия да придобива високи технологии.

Общо от нашествието на Крим през 2014 година 98 организации са обект на заледяване на активи и възбрана за влизане в Европейски Съюз, както и 1158 лица, измежду които съветският президент Владимир Путин и неговия министър на външните работи Сергей Лавров, само че също по този начин и членове на Държавната дума и олигарси като Роман Абрамович, Михаил Фридман и Пьотр Авен.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР