Авиационният оператор "Авиоотряд 28", който извършва полети със специални предназначения,

...
Авиационният оператор "Авиоотряд 28", който извършва полети със специални предназначения,
Коментари Харесай

Авиоотряд 28 става Държавен авиационен оператор

Авиационният оператор "Авиоотряд 28 ", който прави полети със специфични предопределения, се преименува на "Държавен авиационен оператор ". Това дефинитивно записаха депутатите с измененията в Закона за гражданското въздухоплаване.

Транспортният министър ще дефинира с разпоредба изискванията и реда за употреба на дроновете.

В бъдещата разпоредба ще бъдат планувани и административните производства в регулация на дроновете, образование и издаване на свидетелства на отдалечено ръководещи водачи, както и опериране в избрани географски зони.

Окончателните промени в закона плануват още летищните такси, избрани от летищния оператор, след влизането им в действие да бъдат оповестени само на уеб страницата на оператора. Отпада условието те да се обнародват в "Държавен вестник ".

Така се отстранява лицензирането на всяка една транспортна единица, която е обвързвана с обслужването на пасажери, багажи и товари. Ще остане само и единствено лицензът, който е на наземния оператор, като посредством него ще може да се управлява самата работа на този оператор и да се контролира неговата активност.

В закона се вкарва нов термин - интернационалните летища за обслужване на авиация с общо предопределение. Това ще даде опция на някои дребни летища, които към сегашния миг са летателни площадки, в случай че разполагат с уместно съоръжение и дават отговор на условията, според Нормативната уредба, да могат да обслужват интернационалните полети от авиацията с общо предопределение.

Депутатите дефинитивно разписаха периода за предявяване на иск против превозвачите да е еднакъв, както за вътрешните, по този начин и за интернационалните полети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР